Τοπική Αυτοδιοίκηση

Λάρνακα: Πολυδιάστατης σημασίας η ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού

Ως ένα πολυδιάστατης σημασίας έργο, το οποίο απαντά σε ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Λάρνακας και όχι μόνο, χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, τη μετακίνηση των γηπέδων αντισφαίρισης στη Λάρνακα έτσι ώστε να αναδειχθεί το αρχαίο λιμάνι της πόλης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο έλαβε απόφαση για τη διάθεση του απαραίτητου κονδυλίου, ύψους 900 χιλιάδων ευρώ για το έργο, ο κ. Καδής είπε πως αυτό έχει πολιτιστικές, αθλητικές και τουριστικές διαστάσεις.

«Θα μεταφερθούν οι αθλητικές υποδομές και θα δημιουργηθούν άλλες σύγχρονες υποδομές που θα ικανοποιήσουν τις τοπικές ανάγκες του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας, ενώ ταυτόχρονα θα αναδειχθεί -και αυτό είναι το σημαντικότερο κατά την άποψή μου- το αρχαίο λιμάνι της πόλης, ένα έργο τεράστιας σημασίας ιδιαίτερα για τα θέματα της ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», επεσήμανε.

Και βέβαια, πρόσθεσε, «αυτή η ανάδειξη σίγουρα θα συμβάλει και στην τουριστική αξιοποίηση ενός νέου προϊόντος. Θεωρούμε ότι είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο», επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Ανέφερε πως η απόφαση λήφθηκε  από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, που είναι υπεύθυνο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και `Εργων που είναι υπεύθυνο για τα θέματα των αρχαιοτήτων, και το Υπουργείο Οικονομικών.

Είπε πως η συνεργασία αυτή έρχεται να ικανοποιήσει το διαχρονικό αίτημα της Λάρνακας και παράλληλα να αναδείξει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »