Κοινωνία

«Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, πεθαίνουμε στους δρόμους»

Με αυτή την έντονα φορτισμένη παράκληση, θέλησε η Reaction Cyprus να απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του επιστήσει την προσοχή σχετικά με το έντονο φαινόμενο των τροχαίων δυστυχημάτων που παρατηρούμε στην Κύπρο, με θύματα τις πλείστες φορές νέους ανθρώπους.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας Κύπρου, έχουμε περίπου 50 θανατηφόρες συγκρούσεις αυτοκινήτων ετησίων, ενώ ο τραγικός απολογισμός των τελευταίων μηνών μετρά 6 νεκρούς.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η Reaction Cyprus, την οποία υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάριος Σταύρου, αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η θέσπιση και η εφαρμογή αυστηρότερων ποινών που αφορούν παραβιάσεις του ΚΟΚ, ενώ παράλληλα να αρχίσουν να εφαρμόζονται και οι υφιστάμενες νομοθεσίες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους δεν τηρούνται.
Διαβάστε αυτούσια την επιστολή της Reaction Cyprus με παραλήπτη τον Νίκο Αναστασιάδη.

«Εξοχότατε κ. Πρόεδρε Νίκο Αναστασιάδη, σας απευθύνω αυτή την έκκληση γιατί μόνο τις τελευταίες 30 ημέρες γίναμε μάρτυρες μιας σφαγής στους κυπριακούς δρόμους, με τους νέους της Κύπρου να πεθαίνουν στους δρόμους. Ελπίδες και όνειρα να πεθαίνουν αγκαλιά με τους νέους κάτω από αιματοβαμμένες λαμαρίνες. Άλλα τόσα όνειρα να παγώνουν στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου, μέχρι να αναρρώσει εκείνος ο νέος άντρας ή εκείνο το νεαρό κορίτσι.

Εξοχότατε, τα τροχαία στην Κύπρο αποτελούν την κορυφαία αιτία θανάτου για τους νέους μας και τολμώ να πω ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και ακόμη δεν τα έχουμε κάνει. Δεν έχουμε ακόμα ένα σωστό νομικό πλαίσιο ποινών για παραβάσεις του ΚΟΚ, δεν υπάρχει ένα ενιαίο πλαίσιο ενημέρωσης, νομοθεσίες που έχουν ψηφιστεί δεν έχουν εφαρμοστεί, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων αντιμετωπίζουν δεκάδες προβλήματα που πολλές φορές επηρεάζουν την οδική ασφάλεια.

Προσπαθούμε, γίνονται πολλά, άλλα χρειάζονται περισσότερα! Εσείς, ως πολιτικός μπορείτε να συζητήσετε οποιοδήποτε θέμα με ευκολία, αλλά τι θα μπορούσατε να πείτε στο πεντάχρονο που περιμένει τον πατέρα του στο σπίτι και δεν θα τον ξαναδεί; Τι θα πείτε στην μάνα των παιδιών που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια; Τι θα πείτε στην έγκυο σύζυγο που γέννησε μόνη της; Δεν υπάρχουν λόγια κ. Πρόεδρε να πείτε σ’ αυτά τα άτομα. Μόνο να προσπαθήσουμε να μην γίνουν άλλα παιδιά, μητέρες και πατεράδες, θυσία στην άσφαλτο.

Εξοχότατε, το ξέρω ότι έχετε πολλά θέματα να επιλύσετε με πρώτιστο το Εθνικό μας Πρόβλημα, αλλά σας καλώ να ενσκήψετε και στη μάστιγα των Τροχαίων Συγκρούσεων, διαφορετικά η κυπριακή νεολαία θα συνεχίσει να αιμορραγεί. Αναμένω και εγώ όπως και ολόκληρη η νεολαία της Κύπρου τη δική σας εμπλοκή!».

Με εκτίμηση,
Μάριος Σταύρου
REACTION

Σχετικά νέα

X
Translate »