Breaking News

Εκπαίδευση

Κύριε Καδή, εδώ μιλάμε για ζωές και δεν σηκώνει παιχνίδια

Το δικό του αγώνα ξεκινά ο Σύνδεσμος Γονέων Δημοτικών Σχολείων Δροσιάς σε σχέση με το θέμα που υπάρχχει στι κτηρικαές εγκαταστάσεις του του κτιρίου του Κύκλου Α, το οποίο αφορά τη σεισμική αναβάθμιση του.

Το σχολικό κτίριο του Κύκλου Α και η κτιριολογική βελτίωση/αναβάθμιση του, αποτελεί τα τελευταία χρόνια σημείο αναφοράς της δράσης του συνδέσμου, με πολλές παρεμβάσεις και παραστάσεις προς τους αρμόδιους φορείς. Παρόλο που οι αρχές του σχολείου και ο σύνδεσμος έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι το έργο της αναβάθμισης θα άρχιζε τον Οκτώβριο 2016,δεν συμπεριλήφθηκε στον σχετικό κατάλογο των σχολείων που θα διεξάγονται εργασίες. Μετά την αρνητική αυτή εξέλιξη, ο σύνδεσμος με δυναμική παρέμβαση, κατάφερε να δημοσιοποιήσει το ζήτημα το οποίο προβλήθηκε μεταξύ άλλων και στο δελτίο ειδήσεων του Αντένα στις 5,9.2016 ( http://www.ant1iwo.com/…/amesa-luseis-gia-to-dimotiko-shol…/).

Με τη δημοσίευση του θέματος,  ακολούθησε δήλωση/δέσμευση του Υπουργού Παιδείας για συμπερίληψη της δαπάνης για την σεισμική αναβάθμιση του Κύκλου Α σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό του ΥΠΠ, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες εντός του 2017 . 


Δυο μήνες μετά και παρά τη δέσμευση του Υπουργού, η δαπάνη για την σεισμική αναβάθμιση δεν βρίσκεται στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του ΥΠΠ για το έτος 2017, έτσι ο Σύνδεσμος Γονεών έχει ετοιμάσει νέα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, η οποία έχει κοινοποιηθεί προς την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, την Επίτροπο Διοίκησης, την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και τον Γενικό Ελεγκτή.

Σε δήλωση του στη σελίδα μας ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χρίστος Παρασκευά μας ανέφερε ”Θα αναμένουμε, μέχρι τις 30.11.2016, την απάντηση του Υπουργού και ανάλογα με αυτή θα προχωρήσουμε με την λήψη δυναμικών μέτρων”.


Διαβάστε το άρθρο που δημοσιέυσαμε την 01/09/2016

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »