Κοινωνία

Κύπρος 2018: «Δεν έχουμε δικό μας σπίτι. Εδώ και μια εβδομάδα κοιμόμαστε στο αυτοκίνητο»

Ο κύριος Τάσος Λεοντίου αναφέρει στο ant1ıwo:
«Γεννήθηκα στις 2/3/1981 στην Αραδίπου και η γυναίκα μου στις 25/11/1988 στην Λάρνακα. Με την Άντρια  παντρευτήκαμε πριν 7 χρόνια και έχουμε 2 παιδάκια, την Φωτεινή 5 ετών και την Μαρία 3 ετών.
Είμαστε και οι δυο άνεργοι και παίρνουμε το μηνιαίο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Δεν έχουμε δικό μας σπίτι και μέναμε με την μητέρα της γυναίκας μου. Το τελευταίο διάστημα μέναμε στο σπίτι των δικών μου.

Εδώ και μια εβδομάδα όμως…

Κοιμόμαστε στο αυτοκίνητο. Πότε πάμε κοντά στο μικρό εκκλησάκι της Παναγίας των Αμπελιών ή Παναγία Αιματούσα όπως την ξέρει ο κόσμος,  πότε κοντά στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών και πότε στο δάσος. Είναι πολύ δύσκολο, χωρίς μπάνιο, χωρίς τίποτα…
Λυπάμαι πολύ και τα παιδιά μου. Ζητήσαμε πολλές φορές την βοήθεια του Γραφείου Ευημερίας αλλά δυστυχώς… Απογοητευτήκαμε…
Τα χρήματα που παίρνουμε από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ίσα που φτάνουν για το φαγητό μας, ειδικά τώρα που ζούμε στο αυτοκίνητο αφού δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε και όλο έτοιμα τρώμε.

Μόλις χθες το απόγευμα δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα που μας άλλαξε την διάθεση…

Ήταν από το Γραφείο Ευημερίας και μας είπαν πως μας βρήκαν σπίτι. Θα επικοινωνήσουν ξανά μαζί μας. Μακάρι να πάνε όλα καλά, μακάρι να έχουμε σύντομα ένα δικό μας σπίτι, να μπορέσουμε να ζήσουμε σαν φυσιολογικοί άνθρωποι. Θα ψάξω να βρω και εγώ μια δουλειά ώστε να μπορέσω να μεγαλώσω τα παιδιά μου όσο καλύτερα γίνεται.
Χθες βράδυ κοιμηθήκαμε στο αυτοκίνητο. Μακάρι σήμερα να είναι η τελευταία φορά και από αύριο να μπορέσουμε να κοιμηθούμε κανονικά σαν άνθρωποι σε ένα δικό μας σπίτι».

Σχετικά νέα

X
Translate »