Κοινωνία

Κρούσματα με καψόνια σε «νέους» στη Λάρνακα

Προβλήματα από καψόνια σε στρατιώτες της προσφάτως καταταχθείσας στην Εθνική Φρουρά ΕΣΣΟ, για τα οποία το Υπουργείο Άμυνας είναι ενήμερο αναφύονται σε στρατόπεδα της Λευκωσίας και Λάρνακας. Πρόκειται για προβλήματα για τα οποία έχουν γίνει ήδη καταγγελίες και ως εκ τούτου το Υπουργείο καλείται να δώσει τις απαραίτητες λύσεις.

Η «Χ» είναι ενήμερη για τουλάχιστον δύο καταγγελίες. Η μια αφορά στρατόπεδο μηχανοκίνητου πεζικού στη Λάρνακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί μονάδας μηχανοκίνητου πεζικού δημιουργούν προβλήματα στους στρατιώτες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, την ίδια ώρα που ο διοικητής της μονάδας φαίνεται να ενοχλήθηκε από τις καταγγελίες γονέων στρατιωτών που υπηρετούν στο συγκεκριμένο πόστο. Όπως πληροφορείται η «Χ» μέχρι πρόσφατα αξιωματικοί της μονάδας υπέβαλλαν στρατιώτες σε κάμψεις, αφού διαπίστωναν ότι κάποιοι κληρωτοί ήταν «νωχελικοί» και δεν έβγαιναν γρήγορα από τους θαλάμους για την αναφορά. Σύμφωνα με καταγγελία για την οποία η «Χ» έτυχε ενημέρωσης, η ώρα του μεσημεριανού ήταν μόλις δέκα λεπτά, ενώ την ίδια ώρα στρατιώτες έπρεπε να γνωρίζουν επακριβώς τις υπηρεσίες που βγάζουν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, δέχονταν ιδιόμορφες «ποινές». Μία από αυτές, σύμφωνα με καταγγελία, ήταν να μαζεύουν αποτσίγαρα από τους χώρους ευθύνης της μονάδας στην οποία υπηρετούν. Το έργο τους ήταν, αφού δεν γνώριζαν τι υπηρεσία θα βγάλουν, να γεμίσουν με τα αποτσίγαρα ένα μπουκαλάκι νερού. Σε περίπτωση που το μπουκαλάκι δεν γέμιζε, τιμωρούνταν είτε με κάμψεις είτε με άλλο τρόπο. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, το προσωπικό της μονάδας δεν άφηνε τους κληρωτούς να κοιμηθούν κατά τις μεσημβρινές ώρες, ενώ κατά τις αναφορές, στελέχη της μονάδας βάζουν κληρωτούς να κάνουν κάμψεις, επειδή δεν κρατούν «σφικτά» το ατομικό τους όπλο. Από τη συγκεκριμένη μονάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αποχωρήσει με απαλλαγή στράτευσης δύο κληρωτοί.

Σε μια άλλη εξέλιξη, τρεις γονείς στρατιωτών από τη Λεμεσό, με επιστολή τους προς τον Υπουργό Άμυνας – κοινοποιείται και στον Αρχηγό του ΓΕΕΦ- αναφέρουν ότι τα παιδιά τους είναι πάντα κουρασμένα από την έλλειψη ύπνου, σε σημείο που αγωνιούν για την υγεία τους.

Κάνουν επίσηςλόγο για «υπερβολικές ώρες σκοπιάς». Τα παιδιά τους, αναφέρεται στην επιστολή, υπηρετούν σε τάγματα στη Λευκωσία και μονάδες στα ορεινά. Σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι προσπαθούν να αποτρέψουν τα παιδιά τους από το να εγκαταλείψουν το στράτευμα αλλά εκφράζουν φόβους, ότιαν συνεχιστεί η πιο πάνω κατάσταση, δεν θα καταφέρουν να τους κρατήσουν στην Εθνική Φρουρά.

Πηγή: dialogos.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »