Αναπτυξιακά Έργα

Κατεδάφιση παραπηγμάτων Τέμενους Ζουχούρι… Ακόμα ένα έργο προχωρά στη πόλη μας

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το Κοινό ότι τη Δεύτερα 9 Οκτωβρίου 2017 θα ξεκινήσει η κατεδάφιση των παραπηγμάτων εντός της εσωτερικής αυλής του Τεμένους Ζουχούρι, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Νικολάου Ρώσου, Παύλου Βαλσαμάκη και Κλεάνθη Καλογερά, στο κέντρο της πόλης.

Ως εκ τούτου απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων εντός της αυλής, καθώς και η διέλευση πεζών, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: A.Bύρας: Αλλάζει το κέντρο της πόλης με νέα αγορά και πλατεία Ζουχούρι – Τα δεδομένα για Δημοτικό κήπο

 

Το Τέμενος Ζουχούρι βρίσκεται ανάμεσα στο Τέμενος Μπουγιούκ και στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, στην οδό Νικολάου Ρώσσου στη Λάρνακα. Χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα για Μουσουλμανικό θρησκευτικό κέντρο. Ο μιναρές του κατέπεσε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Το σημείο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο Λιβαδιώτη και σήμερα χρησιμοποιείται σαν χώρος στάθμευσης ενώ παράλληλα λειτουργούν κάποιες μικρές βιοτεχνίες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας ο Δήμος προχωρά με την υλοποίηση της δημιουργίας πλατείας στον εν λόγω χώρο, με απόφαση που είχε παρθεί το Δεκέμβριο του 15, από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου δόθηκε το πράσινο φως για να ενταχθεί το έργο σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος ξεκίνησε να αποστέλλει σχετικές επιστολές στα επηρεαζόμενα καταστήματα ότι θα πρέπει ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν εντός του χρονικού περιθωρίου που έχει οριστεί.

 

Τι προβλέπει το έργο

Στο χώρο θα γίνει ανάπλαση πλατείας με τοποθέτηση πρασίνου και θα λειτουργούν επιχειρήσεις εστίασης.

Με βάση και τα σχέδια που δημοσιεύονται στη σελίδα του Δήμου η μικρή παλαιά Δημοτική αγορά και τα και τα καταστήματα που βρίσκονται δεξιά και αριστερά θα κατεδαφιστούν. Με βάσει αυτό το δεδομένο η πλατεία θα έχει ανοικτή πρόσβαση στην πρόσοψη από το δρόμο που φαίνεται στην πιο κάτω φωτογραφία και όπως φαίνεται στα προσχέδια που έχουν αναρτηθεί στην σελίδα του Δήμου τα οποία και παρουσιάζουμε.

Ευελπιστούμε ότι το όλο έργο θα προχωρήσει καθώς με την ολοκλήρωση του θα αποτελέσει μια όμορφη  πινελιά στο κέντρο της πόλη μας.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το προσχέδιο για το πως θα διαμορφωθεί η περιοχή.

Η περιοχή όπως είναι σήμερα

 

Στις 23/12/2015 η σελίδα μας είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο με την ονομασία Ζουχούρη: Το κρυμμένο ακατέργαστο διαμάντι του κέντρου και αναφερόταν στην πλατεία του Τεμένους. Δύο χρόνια μετά χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ένα θέμα που αναδείξαμε σαν σελίδα και ενημερώσαμε τον τότε Δήμαρχο έτυχε σωστής διαχείρισης από τις τοπικές αρχές.

 

Επιμέλεια κειμένου
Νίκη Μιχαήλ
Δημοσιογράφος

 

Σχετικά νέα

X
Translate »