Έχουμε θέμα

Κατακλυσμός, όπως λέμε μπουζούκια…..€100,000 για τραγουδιστές κύριοι είναι πολλά

Φτάνουμε αισίως σε ακόμη ένα πανηγύρι Κατακλυσμού, ένας θεσμός ο οποίος έχει τις ρίζες του στην πόλη μας και είναι βαθιά ριζωμένος στις πολιτιστικές της ρίζες.

Θυμάμαι μικρός να πηγαίνω στο πανηγύρι του Κατακλυσμού και να ξοδεύω ώρες σε παιχνίδια, τα αυτοκινητάκια, να παίζεις διάφορα παιχνίδια με σκοπό να κερδίσεις ένα μικρό δώρο, να φας τους περίφημους λουκουμάδες και γενικά να περάσεις όμορφα το χρόνο σου παρακολουθώντας παράλληλα το πρόγραμμα στην κεντρική εξέδρα.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε μια αλλαγή στην όλη οργάνωση. Ο Δήμος, (και πολύ καλά έπραξε) αναβάθμισε το θεσμό. Είδαμε τις αυτοσχέδιες κατασκευές των εμπόρων να αντικαθίστανται με τα άσπρα marques του Δήμου, μια κίνηση που έφερε ομοιομορφία στο παραλιακό μέτωπο τις μέρες που διεξάγεται το γεγονός σε σύγκριση με το τι βλέπαμε παλιά. Επίσης, είδαμε τα τελευταία χρόνια να μας κάνουν εμφανίσεις γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές (με το αζημίωτο βέβαια) κάτι που το βλέπουμε θετικά μέχρι ενός σημείου…….

Image may contain: sky and outdoor

Το γυρνάμε σε open air μπουζούκι για να είμαστε ανταγωνιστικοί;;;

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω το ότι ο Δήμος (η τάση ξεκίνησε επί καιρό Λουρουτζιάτη) ένταξε στο πρόγραμμα και τις εμφανίσεις Ελλήνων τραγουδιστών το βλέπουμε με θετικό μάτι καθώς σίγουρα η εμφάνιση ενός μεγάλου ονόματος δίνει και μια αξία και προσελκύει κόσμο. Παρόλα αυτά, αυτό που βλέπουμε να ετοιμάζεται στο φετινό Κατακλυσμό πραγματικά είναι εξωπραγματικό για ένα Δήμο όπως αυτόν της Λάρνακας με τα τόσα οικονομικά προβλήματα.

Με βάσει τις δικές μας πληροφορίες από την φετινή ”πίστα” του Κατακλυσμού αναμένεται να περάσουν συνολικά 7 μεγάλα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου, καθώς απ’ ότι φαίνεται αποφασίσαμε να το γυρίσουμε σε open air μπουζούκι. Σύμφωνα λοιπόν με την τελική απόφαση της σχετικής επιτροπής αναμένεται να εμφανιστούν οι ακόλουθοι τραγουδιστές:

  1. Πέγκυ Ζήνα
  2. Στέλιος Ρόκκος
  3. Ελένη Φουρεϊρα
  4. Γιώργος Παπαδόπουλος
  5. Χρίστος Νικολόπουλος ο οποίος θα εμφανιστεί μαζί με Διονυσίου και Πίτσα ΠαπαδοπούλουΕπιπλέον εμφάνιση θα κάνουν και οι Σταύρος Κωνσταντίνου με τη Φανή Στυλιανού.

Κρίμα και άδικο να δαπανούνται τόσα χρήματα άσκοπα

Να πάμε και στην λυπητερή της πιο πάνω υπόθεσης. Για τα ονόματα εξ Ελλάδος, ο Δήμος Λάρνακας θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των €100,000, προϋπολογισμός που εγκρίθηκε από το προηγούμενο Δημ. Συμβούλιο. Βλέποντας το ποσό πραγματικά σε κάνει να απορήσεις με ένα μεγάλο γιατί. Αξίζει να ξοδευτούν τόσα χρήματα;

 

Ένας λόγος που έφτασε στ’ αυτιά μας είναι ότι η Αγία Νάπα μπήκε δυνατά στο συγκεκριμένο θεσμό και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η απάντηση μας σε αυτό είναι ότι η Λάρνακα είναι η πόλη του Κατακλυσμού και ότι και να γίνει σε άλλες πόλεις δεν μπορούν να το αλλάξουν. Και η Πάφος κάνει καρναβάλι αλλά καρναβάλι στην Κύπρο ένα είναι. Επίσης δεν μπορούμε να ακολουθούμε την πολιτική του Δήμου Αγίας Νάπας, ένας Δήμος με σαφώς με μεγαλύτερα έσοδα από το δικό μας. Εδώ είναι όλη η ουσία. Να σκεφτούμε λίγο έξω από το κουτί και να κάνουμε κάτι μοναδικό και όχι απλά να πηγαίνουμε όπου μας παίρνουν. Αν έχετε στερέψει από ιδέες τότε φωνάξετε κόσμο να έρθει εθελοντικά να βοηθήσεις και είμαστε σίγουροι πως θα έρθουν αρκετοί, κυρίως νέοι.

 

Εμείς υποστηρίζουμε την εμφάνιση γνωστών τραγουδιστών για διάφορους λόγους, όμως κύριοι θα μπορούσε αυτό να γίνει Κυριακή και Δευτέρα. Να φέρουμε 2 τραγουδιστές και τις υπόλοιπες ημέρες να βάλουμε τοπικά συγκροτήματα να εμφανιστούν, να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους της πόλης μας που τραγουδούν και να εμφανιστούν μπροστά σε κοινό. Γιατί όχι…και πιο φθηνά θα στοίχιζε και θα είχε και μια διαφορετική επιρροή στο κοινό.

 

Εμείς δεν είμαστε ειδήμονες σε τέτοια θέματα όμως θεωρούμε απαράδεκτο να δίνεται τέτοιο ποσό σε μια πόλη όπου τα περισσότερα πάρκα της είναι σε άθλια κατάσταση, σε μια πόλη που έχει ένα Μακένζυ με διαλυμένο πεζόδρομο και απαρχαιωμένο φωτισμό, σε μια πόλη που στερείται πρασίνου και ίσως με κάποια απ’ αυτά τα χρήματα να μπορούσαν να αγοραστούν δενδρύλλια, σε μια πόλη που το παραλιακό μέτωπο στην αριστερή του πλευρά χρειάζεται lifting, σε μια πόλη που δεν διαφημίζει ποτέ της εντός Κύπρου… (αλήθεια είδατε τις διαφημίσεις του Δήμου Σωτήρας σε περιοδικά…μια παραλία όλη κι’ όλη αλλά τη διαφημίζουν).

 

Βλέποντας τα πιο πάνω θα μπορεί να διερωτηθεί κάποιος. Αλήθεια χρειάζεται; Ποιον σκοπό εξυπηρετεί όλο αυτό και πραγματικά σε πόση μάζα κοινού απευθύνεται; Αξίζει να δοθούν τόσα χρήματα; Έχει αναβαθμιστεί εμπορικά ο Κατακλυσμός μέσα απ’ αυτές τις συναυλίες; Eρωτήματα που μπορούν να απαντηθούν μόνο μέσα από μια έρευνα την οποία καλό είναι να κάνει ο Δήμος και να την παρουσιάσει δημόσια σε ΜΜΕ.

 

Ως τοπικό μέσο πολλές πάντοτε στηρίζουμε το Δήμο σε πολλές περιπτώσεις καθώς στόχος μας είναι να βοηθήσουμε και μόνο να κριτικάρουμε. Φυσικά ακόμη και στην κριτική μας πιστεύουμε ότι το κάνουμε καλοπροαίρετα. Σε αυτήν την περίπτωση όμως είμαστε κάθετοι, ότι πρόκειται για υπερβολή και για αδικαιολόγητη σπατάλη χρημάτων. Πως να το δικαιολογήσουμε όταν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές κλιμάκιο του Δήμου μετέβηκε στο πάρκο Οδησσού και ανέφεραν ότι ο Δήμος δεν είχε €10,000 για να φτιάξει το δάπεδο του παιδότοπου; 

 

Πως να το δικαιολογήσουμε όταν πολλά πάρκα της πόλης μας είναι σε άθλια κατάσταση και το μόνο που ακούμε είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά;
(Πρόσφατη φωτογραφία από το πάρκο Γλυφάδας πίσω από την ΑΗΚ)

Και επειδή λογικά κατα την παρέλαση των τραγουδιστών θα κατακλυστούμε και από φωτογραφίες με περήφανες πόζες δημοτικών συμβούλων και τοπικών αρχόντων δίπλα από τους τραγουδιστές, εμείς κύριοι θα σας προτιμούσαμε να βγάζατε φωτογραφίες μπροστά από όμορφα πάρκα και χρήσιμα έργα στην πόλη…εκεί θα σας χειροκροτούσαμε.

 

Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα….καλό Μπουζουκο Κατακλυσμό

 

Επιμέλεια
Συντακτική ομάδα

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »