Κοινωνικά

Καταγγελία για «παραγκωνισμό» μαθήτριας με σύνδρομο Down ενώπιον του ΥΠΠ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η  καταγγελία μητέρας για τον τρόπο μεταχείρισης του παιδιού της με σύνδρομο Down. H μητέρα μέσω ανάρτησης της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κατήγγειλε ότι η κόρη της παραγκωνίστηκε από τη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η μητέρα στην ανάρτηση της, η κόρη της, μαθήτρια της τρίτης δημοτικού αν και ανέβηκε στη σκηνή μαζί με άλλα κορίτσια περιμένοντας με ενθουσιασμό να έρθει η σειρά της να πάρει το μικρόφωνο για να απαγγείλει το ποίημα της αυτό δε συνέβη καθώς όπως φαίνεται οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί έδωσαν οδηγίες να περάσει το μικρόφωνο από το προηγούμενο παιδί πίσω από τη μαθήτρια στο επόμενο κορίτσι.

Συνεχίζοντας, η μητέρα, στην ανάρτηση της επισημαίνει ότι αρχικά δόθηκε στη μαθήτρια από το σχολείο ένα ποίημα τεσσάρων στροφών για να το μάθει, κάτι που γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί ότι είναι αδύνατον για την κόρη της, χωρίς να το προσαρμόσουν για τις ανάγκες του παιδιού.

Όπως υποστηρίζει η μητέρα στην καταγγελία της, φεύγοντας από τη γιορτή του σχολείου πλησίασε τη διευθύντρια του σχολείου και έτυχε αρνητικής αντιμετώπισης , σημειώνοντας ότι η διευθύντρια της είπε χαρακτηριστικά «ε τώρα έγινε».

Το θέμα κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ σύμφωνα με τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρα Παπαδόπουλο, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης , έχει ενημερωθεί για την καταγγελία της μητέρας και θα μιλήσει ο ίδιος προσωπικά μαζί της.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος ότι ο Υπουργός Παιδείας ”Είναι εξαιρετικά ενοχλημένος εάν έτσι έχουν τα γεγονότα”.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »