Breaking News

Εκπαίδευση

Κατέληξαν σε κείμενο κοινής συμφωνίας Κυβέρνηση – Εκπ. Οργανώσεις

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Σιγμα, λίγο πριν τις 21:00 και μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις δια ζώσης και τηλεφωνικώς μεταξύ της τριμελούς υπουργικής επιτροπής και των εκπαιδευτικών οργανώσεων κατέληξαν ΟΧΙ σε πρόταση αλλά σε κείμενο κοινής συμφωνίας, αμοιβαία αποδεκτό το οποίο απαντά σε όλους τους προβληματισμούς και διευκρινίσεις που είχαν ζητήσει οι εκπαιδευτικές οργανώσεις κατά την διάρκεια του μεταμεσονύχτιου διαλόγου που είχαν με τέσσερις υπουργούς στο ΥΠΕΞ.

Ασφαλείς πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ αναφέρουν ότι δια της συμφωνίας αυτής και εκτός αν υπάρξει ανατροπή από τα συλλογικά όργανα των συντεχνιών αίρεται το αδιέξοδο, ξεπερνιέται η κρίση, ανοίγουν και λειτουργούν κανονικά τα σχολεία, και αρχίζει δομημένος διάλογος, με συγκεκριμένη ατζέντα και χρονοδιαγράμματα για εξορθολογισμό της Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι πυρετώδεις ήταν οι διεργασίες στο Προεδρικό εν συνεχεία της χθεσινή μαραθώνιας άτυπης συνάντησης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, εσπευσμένα κατευθύνθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (6/9) στο Προεδρικό οι Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου.

Αύριο (7/9) εξάλλου από τις 10 το πρωί, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα συνεδριάσουν προκειμένου να μελετήσουν τη νέα πρόταση της κυβέρνησης.

Σχετικά νέα

X
Translate »