Αναπτυξιακά Έργα

Καμία ανησυχία για τη νέα παράταση που ζήτησαν οι επενδυτές της ενιαίας ανάπτυξης

Ενδεχομένως οι Ισραηλινοί να είναι έτοιμοι να υποβάλουν την προσφορά τους στο υπουργείο και πριν από τη 16η Νοεμβρίου», σημείωσε ο κ. Βύρας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Δεν υπάρχει καμία ανησυχία, διαβεβαιώνει ο Δήμος Λάρνακας, εξαιτίας της νέας παράτασης που πήρε η κοινοπραξία ισραηλινών συμφερόντων προκειμένου να ετοιμάσει την προσφορά της για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας. Η AMPA Ltd & Israel Shipyards Ltd εξασφάλισε χρονικό περιθώριο μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, ώστε να καταθέσει στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων την τελική οικονομική της προσφορά σε σχέση με το μεγαλόπνοο έργο, το οποίο με την υλοποίησή του πιστεύεται ότι θα εκτοξεύσει τη Λάρνακα. Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε στον «Π» ότι το θέμα είναι διαδικαστικό και σχετίζεται με τις τραπεζιτικές εγγυητικές της κοινοπραξίας (είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες των τραπεζών σε τέτοιου είδους ζητήματα). «Έχω επικοινωνήσει με εκπροσώπους της κοινοπραξίας και με έχουν διαβεβαιώσει ότι η νέα παράταση αφορά καθαρά θέμα διαδικαστικό με τις τράπεζες. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η συγκεκριμένη κοινοπραξία θέλει πολύ το έργο αυτό και προγραμματίζει κάτι το εντυπωσιακό για τη Λάρνακα. Ενδεχομένως οι Ισραηλινοί να είναι έτοιμοι να υποβάλουν την προσφορά τους στο υπουργείο και πριν από τη 16η Νοεμβρίου», σημείωσε ο κ. Βύρας. Η αξιολόγηση της προσφοράς που θα υποβάλουν οι υποψήφιοι επενδυτές μέχρι την τελική κατακύρωση εκτιμάται ότι θα πάρει περίπου έναν μήνα. Η ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας θεωρείται το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έχει γίνει ποτέ στη Λάρνακα, το οποίο θα αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν της πόλης και θα αναζωογονήσει την τοπική οικονομία.

Βέβαιος και ο ΠτΔ

Τη βεβαιότητα πως η κοινοπραξία ισραηλινών συμφερόντων (είναι η μόνη που ενδιαφέρεται για το μεγάλο έργο) θα υποβάλει προσφορά για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τα εγκαίνια του πολυτελούς ξενοδοχείου Radisson Blu. Να σημειωθεί, ότι η ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας σχετίζεται κατά κάποιον τρόπο με τη λειτουργία του Radisson Blu, καθότι η νέα πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται σε απόσταση μερικών μόνο εκατοντάδων μέτρων από το λιμάνι της πόλης. Σύμφωνα, δε, με τα σχέδια των Ισραηλινών, το λιμάνι θα έχει τουριστικές χρήσεις και αναπτύξεις, διατηρώντας παράλληλα τη δυνατότητα να εξυπηρετεί το εμπόριο (η άρση του πλαφόν στο εμπόριο διευκόλυνε αφάνταστα τους υποψήφιους επενδυτές). Παράλληλα, προγραμματίζονται επεκτάσεις για μεγαλύτερη χωρητικότητα και στη μαρίνα Λάρνακας, για την οποία η ζήτηση για ελλιμενισμό σκαφών από γειτονικές χώρες είναι τεράστια. Αναπτύξεις προγραμματίζονται και στους χερσαίους χώρους του λιμανιού και της μαρίνας, που για δεκαετίες παραμένουν αναξιοποίητοι.

Πηγή: www.politis.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »