Έχουμε θέμα

Καλύψτε το κτίριο στην πλατεία Αγίου Λαζάρου

Η πλατεία Αγίου Λαζάρου τις ημέρες που πέρασε είχε την τιμητική της καθώς μετά την ημέρα του Αγίου ακολούθησε η Αγία εβδομάδα και η περιοχή γέμιζε ασφυκτικά με κόσμο. Φυσικά την περιοχή επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες που έρχονται για να δουν την εκκλησία από κοντά.

Η πλατεία ομολογουμένως μετά τη συντήρηση των γύρω διατηρητέων αλλά και τη λειτουργία του Opera Hotel έχει αλλάξει προς το καλύτερη και απέκτησε μια δική της μοναδική ταυτότητα. Δυστυχώς όμως μια παραφωνία εξακολουθεί να υφίσταται και δεν είναι άλλη από το διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται στα αριστερά του ξενοδοχείου Opera.

 

 

Για το συγκεκριμένο κτίριο η σελίδα μας είχε αρθρογραφήσει πρώτη φορά στις 28/10/2015 με το άρθρο ‘Ένα ακατέργαστο διαμάντι αφημένο στον χρόνο στην πλατεία Αγίου Λαζάρου”Παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στισ 12/11/2015 που αφορούσε το πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης διατηρητέων κτιρίων   και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι εργασίες σε αρκετά κτίρια στην πόλη, το συγκεκριμένο στην Αγίου Λαζάρου ξεχάστηκε στην τύχη του.

 

 

Μπορεί οι εργασίες αναστήλωσης του συγκεκριμένου κτιρίου να μην προχωρούν για διάφορους λόγους, πρέπει όμως ο Δήμος τουλάχιστον να τοποθετήσει στην πρόσοψη του κτιρίου το σχέδιο για το πως θα γίνει και με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον να καλυφθεί η κακή εικόνα που βγάζει σήμερα στην περιοχή.

Παρόμοια παρέμβαση έγινε και σε ένα άλλο κτίριο στην περιοχή Αγίου Λαζάρου και είχε θετική επίδραση στην αισθητική της περιοχής και είχε προκαλέσει θετικά σχόλια όταν αναρτήθηκαν φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα.

Αναμένουμε τη δράση του Δήμου στο συγκεκριμένο θέμα κάτι που πρέπει να γίνει το συντομότερο καθώς όπως είπαμε πρόκειται για τουριστικό σημείο της πόλης μας και η εικόνα που πρέπει να βγάζει πρέπει να είναι η ανάλογη.

Eπιμέλεια κειμένου
Συντακτική ομάδα

Σχετικά νέα

X
Translate »