Breaking News

Εκπαίδευση

Θα λειτουργήσουν και φέτος θερινά σχολεία

Το πρόγραμμα των θερινών δημόσιων σχολείων, το οποίο εφαρμόστηκε από το Υπουργείο Παιδείας το καλοκαίρι του 2015, συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, το εν λόγω πρόγραμμα για δημοτικά και δημόσια νηπιαγωγεία, αρχίζει φέτος τη λειτουργία του αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων για τις καλοκαιρινές διακοπές και διαρκεί έως το τέλος του Ιουλίου. Στόχος του, η προσφορά ευκαιριών δημιουργικής απασχόλησης κατά την περίοδο του καλοκαιριού, με έμφαση σε παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των θερινών σχολείων, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να περάσουν την ημέρα τους στο σχολικό περιβάλλον, απασχολούμενα με δραστηριότητες όπως η εικαστική έκφραση, μουσική, κίνηση-χορός, θέατρο, φυσική αγωγή, αγωγή ζωής, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ομαδικά παιγνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, κουκλοθέατρο και άλλα. Οι δραστηριότητες αυτές είναι συνυφασμένες με τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τις ανάγκες των μαθητών.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά σε 22 δημοτικά σχολεία το καλοκαίρι του 2015 και καθώς αγκαλιάστηκε θερμά από εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά επεκτάθηκε σε δύο νηπιαγωγεία στις επαρχίες Αμμοχώστου και Πάφου το καλοκαίρι του 2016. Κατά την πρώτη χρονιά συμμετείχαν στα θερινά σχολεία 2.194 μαθητές συμπεριλαμβανομένων και 52 παιδιών με ειδικές ανάγκες, ενώ κατά την περσινή σχολική χρονιά ο αριθμός των παιδιών αυξήθηκε στα 3.446 και 85 παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Επιπλέον, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνιμοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Την πρώτη χρονιά ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε στους 369 (56 μόνιμοι και 313 αδιόριστοι), ενώ πέρυσι έφτασε στους 502 (87 μόνιμοι και 415 αδιόριστοι).

Τη λειτουργία του προγράμματος επιχορηγεί το υπουργείο Παιδείας, όπου πέρα των λειτουργικών του εξόδων προσφέρει στα παιδιά δωρεάν σίτιση. Να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος για τη σχολική χρονιά 2014-2015 έφτασε στις €615 χιλιάδες. Αντιστοίχως για τη σχολική χρονιά 2015-2016 εκτιμάται γύρω στις €783 χιλιάδες.

Σχετικά νέα

X
Translate »