Εκπαίδευση

Θέατρο και Αγγλικός Αλφαβητισμός

Περιγραφή εργαστηρίου «Θέατρο και Αγγλικός Αλφαβητισμός»

Το τρίωρο βιωματικό εργαστήρι απευθύνεται σε δάσκαλους, φιλολόγους Αγγλικής, θεατροπαιδαγωγούς, εμψυχωτές και φοιτητές εκπαιδευτικούς. Μέσα από το παραμύθι ‘The Smartest Giant in Town’ των Julia Donaldson και Alex Scheffler, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν συμβάσεις και δημιουργικές πρακτικές Θεάτρου στην Εκπαίδευση για την καλλιέργεια της Αγγλικής Γλώσσας και Αλφαβητισμού. Πληροφορούμε τους φίλους που έχουν παρακολουθήσει εργαστήριά μας στο παρελθόν, ότι το περιεχόμενο αυτού του εργαστηρίου διαφέρει από τα προηγούμενα.

Το Θέατρο μπορεί να αποτελέσει ένα δυναμικό περιβάλλον ανάπτυξης της γλώσσας, τόσο σε επίπεδο παραγωγής και εξάσκησης του προφορικού και του γραπτού λόγου, όσο και σε επίπεδο συμμετοχής σε κοινωνικά σύνολα και σε κοινότητες λόγου. Η ίδια η φύση του Θεάτρου προϋποθέτει τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων και ενθαρρύνει ένα πνεύμα ομαδικότητας (ensemble), ενώ η παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου προκύπτουν φυσικά και αβίαστα μέσα από θεατρικά παιχνίδια, δραματοποιήσεις και αυτοσχεδιασμούς.

Το εργαστήρι αντλεί από εμπειρικά δεδομένα και βασίζεται σε τεχνικές που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν τους μαθητές να κατακτήσουν την Αγγλική γλώσσα με παιγνιώδεις τρόπους. Αν και βιωματικό, στο εργαστήρι θα μελετήσουμε και το θεωρητικό πλαίσιο. Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθούν σημειώσεις με επεξηγηματικά σχόλια ως προς τις συμβάσεις και τις πρακτικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στη διδασκαλία τους εντός και πέρα της συμβατικής σχολικής τάξης, και που θα μεταμορφώσουν θετικά το μάθημα Αγγλικών. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί επίσης πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Κόστος συμμετοχής: €15 (προπληρωτέο)

Σχετικά νέα

X
Translate »