Η Γνώμη σας

Η Λάρνακα Παρούσα..

Η Λάρνακα έχει αποδείξει στην βάση ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού και δράσεων ότι μπορεί να μετουσιώσει προοπτική και δυνατότητες καθιστώντας την ένα αθλητικό τουριστικό προορισμό. Τα διάφορα αθλήματα αμμουδιάς έχουν την τιμητική τους εδώ και χρόνια στην πόλη, η οποία έχει καταστεί σημαντικός προορισμός εγχώριων, ευρωπαϊκών αλλά και διεθνών διοργανώσεων από Beach Volley, μέχρι Beach Soccer και Beach Tennis.

 

Τί γίνεται όμως με τα αθλήματα θαλάσσης;

Μια σειρά από αθλήματα θαλάσσης προσφέρονται στην πόλη μας με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αλλά και διεθνή αναγνωρισημότητα. Αθλήματα όπως η αετοσανίδα (kite surfing), wind surfing, “σανίδα” (stand up paddle – sup) παραμένουν εξαιρετικά αθλήματα τα οποία μπορούν να προσφέρονται στις παραλίες της Λάρνακας σχεδόν ολόχρονα. Η Λάρνακα (ως επαρχία) έχει να παινεύεται για ίσως τις καλύτερες παραλίες για αετοσανίδα με αρκετό κοινό εγχώριο και από το εξωτερικό.

Η ετήσια εκδήλωση/διαγωνισμός αετοσανίδας «Kings of Kite” η οποία λαμβάνει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο είναι τρανή απόδειξη του γεγονότος αυτού. Μια εκδήλωση στην οποία λαμβάνουν μέρος αθλητές και κοινό από Κύπρο αλλά και εξωτερικό οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις ταξιδεύουν από το εξωτερικό αποκλειστικά για αυτή την διοργάνωση. Θα πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες αλλά και δράσεις η Λάρνακα στα πλαίσια και της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της να αγκαλιάσει και να βρει τρόπους να εντάξει την εμπειρία των θαλάσσιων αθλημάτων και διοργανώσεων στις επιλογές και στα κίνητρα των επισκεπτών.

Η Λάρνακα έχοντας την εμπειρία του ναυαγίου “Ζηνοβία” γνωρίζει και τις ωφέλειες από την προσέλκυση τουριστών συγκεκριμένου ενδιαφέροντος..Πεδίον δόξης λαμπρό (θαλάσσιο και μή) για πραγμάτωση της προοπτικής της πόλης μας. Ιδού η Ρόδος, ιδού κ’ η Θάλασσα…

 

Του Μάριου Κουκουμά
Δημοτικός Σύμβουλος ΑΚΕΛ Λάρνακας 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »