Breaking News

Εκπαίδευση

Η εμπειρία της Βουλής των εφήβων από την Τόνια Χριστοφίδου

Βουλή των Εφήβων ΚΒ’ Σύνοδος στην Αθήνα Ιούνιος 2017

Γράφει η Tonia Christofidou – Μαθήτρια 6Β (PASCAL English School Larnaka)
Ακούγοντας τη φράση ‘’Βουλή των Εφήβων ‘’ποικίλα αισθήματα με πλημμυρίζουν καθώς μέσα σε αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα δημιούργησα φιλίες, αντάλλαξα απόψεις, γνώρισα αντιπροσώπους της Ελληνικής Βουλής, αλλά συνάμα προβληματίστηκα για τον ενεργό πολίτη σε σχέση με το δημοκρατικό σχολείο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ψηφιακή εποχή και το περιβάλλον.

Πριν την άφιξη μας στην Αθήνα λειτούργησε ηλεκτρονικό φόρουμ επικοινωνίας μέσω του οποίου γνωριστήκαμε με τους υπόλοιπους συναδέλφους και ξεκίνησαν δειλά-δειλά οι συζητήσεις. Ο καθένας μας ήταν μέλος μιας ομάδας. Εγώ, ως έφηβος βουλευτής άνηκα στην πρώτη ομάδα ‘’Έφηβος ενεργός πολιτής και δημοκρατικό σχολείο’’ στην οποία συζητήσαμε για το ιδανικό δημοκρατικό σχολείο το οποίο προσφέρει όλα εκείνα τα εφόδια γνωσιολογικά κι άλλα ώστε να μας διαπαιδαγωγεί ή και να μας απαλλάσει από φαινόμενα διάκρισης των ανθρώπων με βάση την καταγωγή, το χρώμα, το θρήσκευμα και τις πολιτικές πεποιθήσεις.

Ακόμη συμμετείχαμε σε βιωματικά εργαστήρια και παρακολουθήσαμε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όλες οι συνεδριάσεις γίνονταν στο χώρο της Ελληνικής Βουλής. Οι εργασίες μας ολοκληρώθηκαν υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής, κ.Νίκου Βούτση, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας, όπου καταθέσαμε τα συμπεράσματα που προέκυψαν μέσα από τις συζητήσεις και τα βιωματικά εργαστήρια.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω αρχικά το σχολείο μου που μου πρόσφερε αυτή τη μοναδική ευκαιρία και ιδιαίτερα την καθηγήτριά μου κα. Παναγιώτα Αθανασίου που ήταν υπεύθυνη για το διαγωνισμό. Ακόμη ένα τεράστιο ευχαριστώ πηγαίνει σε όλους τους συνοδόυς και συντονιστές οι οποίοι ήταν πάντα στο πλευρό μας, αλλά πάνω από όλα στους υπόλοιπους συναδέλφους βουλευτές με τους οποίους δέθηκα και δημιούργησα εμπειρίες ζωής. 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »