Oθέλλος Αθηαίνου

Η Αλκή την βύθισε περισσότερο…

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε η Αλκή σε βάρος της Νέας Σαλαμίνας με 3-2. Σ’ ένα παιγνίδι με πολλές φάσεις η “αθάνατη” προηγήθηκε 3-0 με ισάριθμα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και η Νέα Σαλαμίνα μείωσε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Πρωταγωνιστής ο Φαμπρίτσιο ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και έφτασε τα οχτώ στο πρωτάθλημα. Σκόραρε και ο Ντουβεντρού για την Αλκή ενώ για τους γηπεδούχους μείωσαν στο σκορ με τους Κυπριανού και Καρώ.

Η Αλκή με τη νίκη της έφτασε στους 12 βαθμούς ενώ η Σαλαμίνα έμεινε στους 8!  

 

Εκατέρωθεν ευκαιρίες αλλά χωρίς γκολ 

Η Αλκή μπήκε καλύτερα στο παιγνίδι και ειδικά στο πρώτο 20λεπτο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Είχε με μεγάλη διαφορά την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε έξι τελικές προσπάθειες για γκολ, ενώ δημιούργησε και τις προϋποθέσεις για να σκοράρει. Κύριοι εκφραστές των επιθέσεων της «αθάνατης» οι Ντουνβεντρού και Τιγκρουτζιά οι οποίοι πήραν αρκετές πρωτοβουλίες.
Από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες και ουσιαστικά έκανε αισθητή την παρουσία της στο δεύτερο μισό του πρώτου σαρανταπενταλέπτου, όπου έφτιαξε σημαντικές ευκαιρίες για γκολ με αποκορύφωμα στο 29΄ όπου ο Γκράσι σημάδεψε το δοκάρι, ενώ αμέσως μετά ο Νταμάχου είδε τον Πάρντο να κάνει μεγάλη επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά.
Έκανε πάρτι η Αλκή, μείωσε στο φινάλε η Σαλαμίνα
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιγνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο από τους ποδοσφαιριστές της Αλκής. ΟΙ «κυανέρυθροι» μεσοεπιθετικοί ήταν ασταμάτητοι και σε συνδυασμό με την τραγική εμφάνιση της Νέας Σαλαμίνας κατάφεραν να επιβληθούν πλήρως και να πετύχουν το γρήγορο γκολ. Ήταν μια γρήγορη φάση στο 51ο λεπτό. Ο Ντουβεντρού έκανε κάθετη πάσα στην περιοχή, ο Φαμπρίτσιο έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ άνοιξε το σκορ.
10 λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος πέτυχε το δεύτερο του γκολ στην αναμέτρηση κλειδώνοντας τη νίκη της Αλκής. Το μισό γκολ όμως άνηκε στον Αμντί. Ο Οποίος έκανε μια φοβερή κούρσα από την δεξιά πλευρά, την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα στην περιοχή, εκεί που ο Φαμπρίτσιο με πλασέ διαμόρφωσε το 0-2.
Η Νέα Σαλαμίνα έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και η Αλκή το εκμεταλλεύτηκε, επιδιώκοντας και τρίτο γκολ. Το οποίο εν τέλει πέτυχε με τον Σεμέδο στο 86΄ μετά από ωραία ατομική ενέργεια. Ο Γάλλος μεσοεπιετικός  έκανε ωραίες ντρίπλες, μπήκε στην περιοχή και με σουτ έκανε το 3-0.
Η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με γκολ του Κυπριάνου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Καρώ στο 93΄ μείωσε σε 3-2. Δυστυχώς για τους ποδοσφαριστές της προσφυγικής ομάδας δεν υπήρχε άλλος χρόνος για να  αποτρέψουν την ήττα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο γκολ της Νέας Σαλαμίνας υπήρχε οφσάιντ.

 

Το καλύτερο μας παιγνίδι”

 
Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε από την εμφάνιση της Αλκής ο προπονητής της Σάββας Δαμιανου μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Οι δηλώσεις του Σάββα Δαμιανού:

“Σήμερα είχαμε ν αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με τους ίδιους στόχους, μπήκαμε καλύτερα στο παιχνίδι, είχαμε ρυθμό. Αν ξεχωρίσω το παιχνίδι στα 90 λεπτά και αφαιρέσω τις καθυστερήσεις θα πω ότι κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι μέχρι τώρα. Θα μιλήσω στα αποδυτήρια με τα παιδιά. Έκαναν πολύ καλή προσπάθεια. Έχουμε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, μπορούμε να χαρούμε γι’ απόψε”. Είναι σημαντικό να είμαστε ήρεμοι και να βλέπουμε τα πράγματα καθαρά.

Πουρσαϊτίδης: “Αν είμαι εγώ το πρόβλημα, τότε φεύγω”

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έθεσε τον εαυτό του στη διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας, αν πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι ο προπονητής.

Οι δηλώσεις του προπονητή της Σαλαμίνας:

“Σήμερα πείσαμε και τον τελευταίο Σαλαμιναίο ότι έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Είναι μία δύσκολη κατάσταση για την ομάδα. Μπορούν να βοηθήσουν μόνο τα παιδιά που έχουν προσωπικότητα δεν υπάρχει κανένας που να μην έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει στην ομάδα. Εάν πιστεύουν ότι είναι ο προπονητής το πρόβλημα, τότε εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στη διοίκηση. Μπορώ ν αντιληφθώ την πικρία του κόσμου. Η ομάδα είναι σε δύσκολη κατάσταση. Όσοι θέλουν να έρθουν να βοηθήσουν είναι ευπρόσδεκτη, όσοι αποδοκιμάζουν κάνουν κακό στην ομάδα”.

Κυπριανού: Μπηχτές για ευθύνες και… άντρες

Σκληρή γλώσσα από τον ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας Ανδρέα Κυπριανού. Μίλησε για ευθύνες, για άντρες και όσους δεν αντέχουν στην ομάδα να κατέβουν από το καράβι που ονομάζεται Νέα Σαλαμίνα.

Οι δηλώσεις του Αντρέα Κυπριανού στην κάμερα της Cytavision: 
“Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε και ένα βαθμό, κάθε εβδομάδα τα ίδια. Με τον πιο εύκολο τρόπο δεχόμαστε γκολ. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο που πηγαίνει στο Μενεού και κάνει προπόνηση. Οι ευθύνες είναι για άντρες, αν ήθελα πήγαινα μέσα και δεν μιλούσα. Είμαι ο πιο παλιος παίκτης της Σαλαμίνας και δεν έχω ζήσει ξανά τέτοιες καταστάσεις, με λυπεί αφάνταστα, όμως κάποιοι πρέπει να σταθούν μπροστά. Είμαι ένας από αυτούς, άσχετα αν δεν αγωνίζομαι κάθε εβδομάδα. Θα σταθώ μπροστά για το καλό της ομάδας. Στόχος μας είναι το σήμα που φοράμε στη φανέλα μας και μετά τα προσωπικά συμφέροντα. Η πίεση είναι για άντρες, όποιος δεν αντέχει τη πίεση να κατεβεί από το καράβι που λέγεται Νέα Σαλαμίνα. Όσοι είμαστε άντρες να μείνουμε στην ομάδα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, κινδυνεύουμε. Υπάρχει ο Γενάρης και ακόμη 4 παιχνίδια μέχρι τότε. Εγώ το λέω ξανά το ποδόσφαιρο είναι για άντρες, ας μην συνεχίσουν να πολεμάνε μέχρι τέλους αυτοί που δεν είναι. Εμείς θα συνεχίσουμε να πολεμούμε”.

Σχετικά νέα

X
Translate »