Aστυνομικά νέα

Η έκρηξη στο Μαρί… γλυτώνει τον στρατιωτικό που πιάστηκε για εκρηκτικά στο Σταυροβούνι

Η φονική έκρηξη στο Μαρί το 2011 φαίνεται να γλυτώνει τον υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο για υπόθεση εκρηκτικών υλών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο αξιωματικός πέρα από την υπόθεση εκρηκτικών υλών που εντοπίστηκαν τον περασμένο μήνα στο Σταυροβούνι όπου υπηρετούσε συνδέθηκε και με εκρηκτικά που εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στη Γερμασόγεια το 2006 με αποτέλεσμα να συλληφθεί εκ νέου. Ακολούθως όμως αφέθηκε ελεύθερος γιατί τα τεκμήρια της υπόθεσης του 2006 είχαν καταστραφεί.
Η καταστροφή των τεκμηρίων έγινε για λόγους ασφαλείας μετά την έκρηξη στο Μαρί το 2011, παρότι αυτά περιείχαν γενετικό υλικό που δεν είχε συνδεθεί μέχρι εκείνη την ημέρα με οποιονδήποτε.
Ταυτοποιήθηκε αλλά…
Ο 47χρονος ύποπτος είχε επανασυλληφθεί μετά την ταυτοποίηση του DNA του με τεκμήρια του 2006, όμως η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε όπως αφεθεί ελεύθερος αφού πλέον δεν υπάρχει ικανοποιητική μαρτυρία για να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του.
Έτσι εναντίον του 47χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο για την υπόθεση του εντοπισμού εκρηκτικών υλών τον περασμένο Αύγουστο και η οποία αρχίζει ενώπιον του Στρατοδικείου τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Ο 47χρονος αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων τα αδικήματα της παράνομης κατοχής περιστρόφου, εκρηκτικών υλών  και πυροβόλων όπλων.

Σχετικά νέα

X
Translate »