Γενικά

Ζητείται γιατρός για τα Λεύκαρα

Μετά την αφυπηρέτηση γιατρού του δεύτερου γιατρού που εργαζόταν στο Αγροτικό Υγειονομικό Κέντρο Λευκάρων, η περιοχή Λευκάρων έχει μείνει με ένα μόνο γιατρό και κανείς δεν ενδιαφέρεται να εργαστεί μόνιμα στη περιοχή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», πριν από έξι μήνες σε ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παμπορίδη, ο βουλευτής Λάρνακας Χρίστο Ορφανίδη,  μετέφερε την ανάγκη να υπάρχουν δύο γιατροί το κέντρο Υγείας των Λευκάρων. Ο κ. Παμπορίδης απάντησε πως μετά την αφυπηρέτηση του ενός εκ των δύο γιατρών την περιοχής έγιναν προσπάθειες για να διοριστεί κάποιος στην συγκεκριμένη θέση αλλά: «Δυστυχώς κανείς από τους αιτητές δεν αποδέχτηκε τη θέση. Παράλληλα έγιναν διευθετήσεις με το Αγροτικό Κέντρο Κοφίνου και Ιδαλίου ώστε να υπάρχει καθημερινά γιατρός στο Αγροτικό Υγειονομικό  Κέντρο  Λευκάρων και να πραγματοποιούνται και οι γειτονικές περιοδείες». Προσθέτοντας ο κ. Παμπορίδης δήλωσε πως θα συνεχίσει η δημοσίευση ανακοινώσεων Στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας μέχρι να στελεχωθεί το κέντρο.
Σύμφωνα με δηλώσεις του δήμαρχου Λευκάρων, Σοφοκλή Σοφοκλέους: «Μέχρι στιγμής δεν έχει συμπληρωθεί η παρουσία δεύτερου γιατρού. Το κέντρο ουσιαστικά στερείται ιατρικής φροντίδας το απόγευμα και το βράδυ, με αποτέλεσμα όχι απλά να είναι υποβαθμισμένο αλλά και να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών, από την ευρύτερη περιοχή Λευκάρων της ορεινής Λάρνακας ακόμη και επισκεπτών στα Λεύκαρα».
Τέλος ο κ. Σοφοκλεόυς παραθέτει ερωτήματα προς το υπουργείο Υγείας: « Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι, μπορεί να συνεχίσει να παίζεται στα ζάρια η τύχη ενός ασθενούς; Υπάρχει ή δεν υπάρχει γιατρός για να καλύψει το κέντρο; Παλαιότερα λειτουργούσε με δύο γιατρούς, αλλά καθημερινά υπήρχε on call γιατρός, κάθε βράδυ, με ασθενοφόρο, παιδίατρο, οδοντίατρο, ακόμη και γυναικολόγο κάποιες ημέρες. Τίθεται και ένα δεύτερο ερώτημα: τότε ή σήμερα είναι καλύτερα η ιατρική περίθαλψη; Τότε.

Σχετικά νέα

X
Translate »