Δελτία Τύπου

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Μεσογειακών Πόλεων (Med Cities)

Πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2018, στη Βαρκελώνη, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Μεσογειακών Πόλεων στην οποία εκπροσωπήθηκε η Λάρνακα από τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Βύρα. Στο Συνέδριο συμμετείχαν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι από πόλεις, μεταξύ των οποίων της Βαρκελώνης, Μομπελιέρ, Μασσαλίας, Τύνιδας, Τυράννων, Ντουπρόβνικ, Σμύρνης, Τρίπολης, Τετουάν.

Το Δίκτυο Μεσογειακών Πόλεων αποτελείται από 56 πόλεις Μεσογειακών Χώρων της Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής και προωθεί μεταξύ άλλων τη συνεργασία, την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και τον σχεδιασμό και την εκτέλεση έργων. Η Λάρνακα, είναι ενεργό Μέλος του Δικτύου και είναι επίσης Μέλος του 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου.

Μέσα από το Δίκτυο η Λάρνακα έχει συμμετάσχει στο Πρόγραμμα SMAP πριν λίγα χρόνια, από το οποίο προήλθε το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο και το Πρόγραμμα USUDS, από το οποίο προήλθε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός «Λάρνακα 2040».

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο Δήμαρχος Λάρνακας, συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Μεσογειακές Πόλεις: Περιβαλλοντικά βιώσιμες αναπτύξεις» και παρουσίασε τις ενέργειες του Δήμου σε σχέση με τη βιώσιμη κινητικότητα. Μέσα από τις επαφές του Δημάρχου με άλλους Δημάρχους, εξετάστηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Δήμο Palma de Mallorca της Ισπανίας και με το Δήμο Mahdia της Τυνησίας, σε θέματα ωκεανογραφίας. Παράλληλα συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και με πόλεις του Λιβάνου, σε θέματα τουρισμού και άλλων συναφών θεμάτων.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο η Λάρνακα εκλέγηκε εκ νέου παμψηφεί Μέλος. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η πόλη Τετουάν του Μαρόκου, Αντιπρόεδροι, οι πόλεις Τρίπολη του Λιβάνου και Σφαξ της Τυνησίας, Γραμματέας η Βαρκελώνη, Ταμίας, Αλ Σαλτ της Ιορδανίας και Μέλη η Σμύρνη, Ντουπρόβνικ, Μασσαλία και Λάρνακα.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 9 Οκτωβρίου 2018

 

Σχετικά νέα

X
Translate »