Αθλητικά Νέα

ΕΡΜΗΣ: Δεν πρόλαβε καν να αντισταθεί στον Απόλλωνα

Νέα νίκη και μάλιστα χωρίς να… ιδρώσει ιδιαίτερα, αφού το ματς κρίθηκε ουσιαστικά από την αποβολή του Κουατσίκα στο 9΄, πέτυχε απόψε στο Τσίρειο ο Απόλλωνας, ο οποίος επικράτησε του Ερμή με 5-0 και έκανε το 5 στα 5 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος (έχει και αγώνα λιγότερο), πιάνοντας στην κορυφή την ΑΕΛ, η οποία αγωνίζεται αύριο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

Τα γκολ για τη Λεμεσιανή ομάδα, η οποία προηγήθηκε στο ημίχρονο με… 4-0, σημείωσαν οι Ζελάγια, Περέιρα, Σκέμπρι, Μάγκλιτσα και ο Ψάλτης με αυτογκόλ.

Η ομάδα της Αραδίππου ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κουατσίκα με απευθείας κόκκινη κάρτα από το 9ο λεπτό και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να είναι διεκδικητική.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το ματς δεν αντέχει σε κριτική, αφού ουσιαστικά «τελείωσε» από το 9ο λεπτό, όταν ο Ερμής έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κουατσίκα με απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από ανατροπή του Ζελάγια εντός περιοχής.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Αργεντινός φορ στο 10ο λεπτο και άνοιξε το σκορ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Απόλλωνας «καθάρισε» την υπόθεση νίκη, όταν ο Ψάλτης με αυτογκόλ έγραψε το 2-0.

Η Λεμεσιανή ομάδα είχε τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, με την κατοχή μπάλας να ξεπερνά το 70%, χωρίς όμως να ανεβάσει ταχύτητα.

Παρ΄ όλα αυτά, πέτυχε ακόμα δύο γκολ με τους Περέιρα στο 34΄ και Σκέμπρι στο 38΄, ανεβάζοντας το σκορ στο 4-0, απέναντι σε έναν Ερμή που προσπαθεί να κρατήσει το σκορ όσο πιο χαμηλά μπορεί, μετά την αρνητική τροπή που πήρε ο αγώνας από πολύ νωρίς και «κατέστρεψε» ουσιαστικά τα σχέδια του Κώστα Καϊάφα.

Επίσης, οι «γαλάζιοι» δημιούργησαν και 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, με κορυφαία αυτή του Ζελάγια στο 27΄.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας έπαιξε με… «σβηστές τις μηχανές», χωρίς όμως να χάσει τον έλεγχο του αγώνα και χωρίς να επιτρέψει στον αντίπαλο να τον απειλήσει σοβαρά, έστω και για το… γκολ της τιμής.

Έστω και στο ρελαντί όμως, οι «γαλάζιοι» είχαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν ακόμη ένα γκολ (Περέιρα 49΄, Σκέμπρι 56΄, Στυλιανού 69΄, Ζελάγια 78΄, Μάγκλιτσα 84΄).

Τελικά, στο 86΄ ο Μάγκλιτσα έβαλε το… «κερασάκι στην τούρτα», διαμορφώνοντας το τελικό 5-0, σε μία ακόμα «παράσταση» για τον Απόλλωνα, ο οποίος φέτος δείχνει πιο… «αγριεμένος» από ποτέ, στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ερμής σε αυτό διάστημα, έπαιζε μαζική άμυνα και προσπαθούσε τουλάχιστον να κρατήσει το σκορ όσο πιο χαμηλά μπορούσε, ενώ είχε και 1-2 καλές προϋποθέσεις για να πετύχει έστω ένα γκολ.

Κίτρινες: Μάγκλιτσα (29΄)

Κόκκινες: Κουατσίκα (απευθείας στο 9΄)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων (Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Σουμά, Ρομπέρζ (46΄ Ουεντραόγκο), Κυριάκου, Σακέτι (46΄ Στυλιανού), Μάρκοβιτς (66΄ Ψύχας), Σκέμπρι, Μάγκλιτσα, Περέιρα, Ζελάγια.

Στον πάγκο: Κίσσας, Βασιλειάδης, Βασιλείου, Καραγιόλ, Παπουλής.

Ερμής (Καϊάφας): Παπαδόπουλος, Πουτζιουρής, Μαύρου, Ντεβέσα (55΄ Μπανούσης), Πηλέας, Ψάλτης, Φυλακτού, Κουατσίκα, Εμπαλό, Μαρτίνιουκ (75΄ Κιπιάνι), Ντε Μέλο (46΄ Ταραλίδης).

Στον πάγκο: Φοιρινίδης, Κατσιατής, Εσομπέ, Χριστοδούλου, Πούννας, Λύτρα.

Διαιτητής: Αναστασίου Ιωάννης
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Βίκτωρος Σωτήρης
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας

 

ΣΚΛΗΡΗ γλώσσα από Φανιέρο – Τι θα πράξει μετά Καϊάφα εποχή

Ο Ερμής Αραδίππου παρουσιάζει δηλώσεις του προέδρου, Λούκα Φανιέρου, μετά το διαζύγιο με τον Κώστα Καϊάφα.

«Δηλώσεις και από τον πρόεδρο του σωματείου μας Λούκα Φανιέρο που ευχαριστεί τον Κώστα Καϊάφα για την προσφορά του στην ομάδα και στέλνει εκ νέου μηνύματα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

«Με την σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καϊάφα για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στον Ερμή Αραδίππου. Είναι ένας καλός προπονητής με μέλλον, αλλά λόγω των ατυχών αποτελεσμάτων έπρεπε να αλλάξουμε κάτι στην ομάδα. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο μέλλον.
Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα στα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ αλλά και στους ποδοσφαιριστές ότι από αύριο τα ψέματα και οι δικαιολογίες τελείωσαν. Αναλαμβάνω πλήρως την ομάδα και σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Δεν θα ανεχτώ ξανά το οποιοδήποτε συμβάν που υποδεικνύει μη επαγγελματισμό και που θα ζημιώνει την ομάδα μας.
Επίσης θέλω να τονίσω σε ορισμένους που νόμισαν ότι ο Ερμής Αραδίππου είναι για «φάγωμα» να το βγάλουν από το κεφάλι τους επειδή πολύ απλά δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Παράλληλα δεν θα ανεχτώ ξανά τον οποιοδήποτε να επηρεάζει την απόδοση της δικής μου ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Από αύριο ο Ερμής Αραδίππου αλλάζει και όσοι μείνουν μαζί μας (τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές επειδή πολύ πιθανόν να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις) θα πρέπει να είναι σοβαροί, επαγγελματίες και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό».
Υ.Γ. Την αυριανή προπόνηση της ομάδας θα πραγματοποιήσει ο βοηθός προπονητής Δημήτρης Δασκαλάκης με τον γυμναστή Κυριάκο Τσιαππούτα μέχρι να προσληφθεί ο νέος προπονητής το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα».

 

Σχετικά νέα

X
Translate »