Αθλητικά Νέα

Ερμής-Ομόνοια 2-1: Οι φτεροπόδαροι μεγάλωσαν τον προβληματισμό

Για τρίτο σερί παιχνίδι η Ομόνοια έχει απώλεια βαθμών, αυτή τη φορά με τον Ερμή στο ΓΣΖ. Οι “φτεροπόδαροι” κέρδισαν 2-1 για τον αγώνα της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τον Εμεγκάρα να είναι ο MVP της αναμέτρησης, σκοράροντας και τα δύο γκολ για τον Ερμή στο 13′ και στο 64′. Για την Ομόνοια είχε σκοράρει ο Μαδούρο στο 41′ του αγώνα.

Αναγκαστική αλλαγή για τους “πράσινους” με τον Κωνσταντίνο Παναγή να αποχωρεί τραυματίας. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη για τον Ερμή τη φετινή περίοδο. Στους 8 βαθμούς η Ομόνοια, με την οδυνηρή αυτή ήττα να φέρνει μεγάλο προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας. 
Εικόνα αγώνα:
Ο αγώνας στο ΓΣΖ άρχισε με την Ομόνοια να θέλει πρώτη να πετύχει ένα γκολ και να ελέγξει τον αγώνα, ο Ερμής όμως στο 13′ της χάλασε τα σχέδια. Ο Πατσιέκο επιχείρησε μία σέντρα από τα δεξιά, ο Παναγή βγήκε και απέκρουσε ασταθώς, με τον Εμεγκάρα να το εκμεταλλεύεται και στην επαναφορά της μπάλας από το ύψος του πέναλτι να πετυχαίνει το 1-0. Μετά από αυτό ο Κωνσταντίνος Παναγή ένιωσε ενοχλήσεις στον ώμο και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Φελτχούιζεν να τον αντικαθιστά.
Μετά το γκολ, η Ομόνοια έψαχνε τους χώρους, είχε την κατοχή, της έλειπε όμως ο ρυθμός και οι ξεκάθαρες φάσεις. Ο καλύτερος της ποδοσφαιριστής στο πρώτο ημίχρονο Κανού, επιχείρησε στο 24′ και στο 32′ να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Στο 41′ ο Μαδούρο έκανε αυτό που δεν κατάφερε ο Κανού και με διπλή προσπάθεια μετά από σέντρα του Γκονζάλεζ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Η ισοφάριση για την Ομόνοια ήρθε σε πολύ καλό χρονικό σημείο, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια στα… ίσα.
Η Ομόνοια στην επανάληψη προσπαθούσε ακόμη να βρει το ρυθμό της, να έχει ροή στο παιχνίδι της όμως ήταν αδύνατο. Ο Ερμής χτυπούσε στα αδύνατα σημεία της και στο 58′ ο Εμεγκάρα έφυγε πίσω από την άμυνα της Ομόνοιας, έκανε το πλασέ με τον Φελτχούιζεν να διώχνει όμως με τα πόδια.
Η Ομόνοια στην πρώτη της ευκαιρία στο β’ ημίχρονο δεν κατάφερε να κάνει το 1-2, με τον Νταρμπισάιαρ που έφυγε μόνος από κανονική φάση, πέρασε τον Αραμπατζή, πήγε όμως αρκετά πλάγια, καθυστέρησε και έχασε μοναδική ευκαιρία. Στο 64′ ο Ερμής απάντησε σε αυτή την μοναδική ευκαιρία με τον Εμεγκάρα να το παίρνει πάνω του και να κάνει το 2-1 με κεφαλιά και μετά από εκτέλεση κόρνερ. 
Στο 72′ άλλη μία μεγάλη ευκαιρία καταγράφηκε για την Ομόνοια ο Λόπες έβγαλε τη σέντρα ο Νταρμπισάιαρ έκανε τη κεφαλιά ψαράκι, με τον Ιμερέκοφ να αποκρούει προ του τέρματος. Το τελικό 2-1 φέρνει μεγάλο προβληματισμό στην Ομόνοια, οδυνηρή ήττα για τους “πράσινους”, νίκησε σε κομβικό σημείο για τον Ερμή που ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας.
Οι συνθέσεις:
Ερμής: Αραμπατζής, Σανδραβέλης (57′ Γουίκς), Ιμερέκοφ, Χριστοφή, Τσίνα, Φρίμπονγκ, Ζαχάρια, Πατσέκο, Κωνσταντίνου (78′ Ταραλίδης), Εμεγκάρα, Τσούμου (88′ Νταμτσέφκσι)
Ομόνοια: Παναγή (18′ Φελτχούιζεν), Τζάιλσον, Μαργκάσα, Φαμπρίτσιο, Κατελάρης, Μαδούρο (67′ Λόπες), Άλεξ Σοάρες, Κανού, Ζαρζίνιο (81′ Χριστοφή), Λεάντρο Γκονζάλες, Ματ Ντάρμπισαιαρ

Παναγιώτου: “Αν έχανα θα έφευγα…”

Ο νικητής για σήμερα Νίκος Παναγιώτου δήλωσε ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από την ομάδα του όμως τόνισε ότι ακόμη το σακούλι του Ερμή είναι κενό.
Οι δηλώσεις του Νίκου Παναγιώτου: 
“Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί το αξίζουν. Περάσαμε δύσκολες ημέρες λόγω της συγκομιδής των βαθμών που μαζέψαμε. Δικαιούμασταν κάτι περισσότερο. Ο Ερμής δεν είναι ομάδα για να σκεφτόμαστε αν θα μείνουμε κατηγορία ή όχι. Αν έχανα θα σταματούσα. Βάλαμε ψηλά τον πήχη και όταν βάζω στόχους δεν μου αρέσει να μην τους υλοποιώ. Ήμασταν καλά διαβασμένοι, όμως είχε και η Ομόνοια πίεση. Προηγηθήκαμε στο σκορ, θα μπορούσαμε πιο νωρίς να κάνουμε το 2-0. Ήταν παιχνίδι έντασης. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το σακούλι μας ακόμη είναι κενό. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας.”.

Η αντίδραση του Φανιέρου

Ο πρόεδρος του Ερμή, Λούκας Φανιέρος χάρηκε με τη ψυχή του τη νίκη επί της Ομόνοιας με 2-1. Μετά τη λήξη του αγώνα μπήκε στο γήπεδο και πανηγύρισε μαζί με τους ποδοσφαιριστές του.

Σχετικά νέα

X
Translate »