ΑΕΚ

Ερμής-ΑΕΚ 0-4: Τεσσάρα στο ρελαντί

Σε στυλ προπόνησης η ΑΕΚ πέτυχε την δεύτερη της νίκη σε ισάριθμα παιγνίδια στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με σχετική άνεση του Ερμή με 4-0.

Οι Λαρνακείς σκόραραν από νωρίς στο παιγνίδι και όλα πήραν το δρόμο τους, καθώς πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 3-0.

Ο Φλοριάν σκόραρε δις αλλά ήταν άτυχος αφού τραυματίστηκε και αντικαταστήθηκε στο 44΄. Δίχτυα είδαν και οι Τρισκόφσκι, Μυτίδης που έβαλαν και την δική τους σφραγίδα στην άνετη νίκη της ΑΕΚ.

Ο Ερμής παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, πραγματοποιώντας άσχημη εμφάνιση. Η ομάδα του Παναγιώτου επιθετικά ήταν ανύπαρκτη ενώ αμυντικά δεν μπόρεσε να περιορίσει τους αντιπάλους οι οποίοι έκαναν ότι ήθελαν.

Έτσι ο Ερμής παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς βαθμό σε δύο αγώνες.

Τρεις κεφαλιές, τρία γκολ
Επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ ήταν το πρώτο ημίχρονο στο ΓΣΖ. Η ομάδα της Λάρνακας ανέλαβε από το ξεκίνημα του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων, έδωσε τον δικό της ρυθμό και δεν άργησε να σκοράρει. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Φλοριάν Τολμές έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από μπαλιά του Ακοράν. Ούτε το γκολ αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές του Ερμή, οι οποίοι μπήκαν μουδιασμένα στο ματς και σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου δεν έδειξαν αντίδραση. Μοναδική ευκαιρία για τους «φτεροπόδαρους» δημιουργήθηκε σε μια αντεπίθεση στο 21ο λεπτό με τον Άλεξ Κωνσταντίνου να σημαδεύει το δοκάρι. Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει το παιγνίδι και στο 29ο λεπτό ο Φλοριάν διπλασίασε τα γκολ του αλλά και της ομάδας του. Ο Τέτε επιχείρησε σέντρα και ο Γάλλος επιθετικός με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0. Κάπου εκεί τα πράγματα τελείωσαν σε ότι αφορά το ποιος θα κερδίσει. Η ΑΕΚ όμως δεν έρηξε ρυθμό και εκμεταλλευόμενη την κακή εικόνα που είχε ο αντίπαλος, πέτυχε και τρίτο γκολ στο 33ο λεπτό, με κεφαλιά του Τρισκόφσκι. Μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου η εικόνα ήταν ίδια. Η ΑΕΚ κρατούσε μπάλα και έφτιαχνε φάσεις και ο Ερμής προσπαθούσε να αμυνθεί. Το 3-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Στο 44′ ο Φλοριάν ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο.

Η ΑΕΚ συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο τον επιθετικό της μονόλογο στο παιχνίδι, χωρίς όμως να έχει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι της. Η ομάδα του Ιδιακέθ είχε την κατοχή της μπάλας και από την άλλη ο Ερμής συνέχισε να ήταν κακός. Η ΑΕΚ κυριάρχησε πλήρως στο παιχνίδι και στο 73’ ο Μυτίδης έκανε το 4-0 με όμορφο… τσίμπημα της μπάλας.
Οι ενδεκάδες:

Ερμής: Νόβακ, Σανδραβέλης, Ιμερέκοφ, Φρίμπονγκ (59′ Γουίκς), Ταραλίδης (31′ Νταμσέφσκι), Μαρτίνιουκ, Τσούμου, Κωνσταντίνου, Αριστοτέλους (31′ Εμεγκάρα), Ράντου, Ντο Σάντος
ΑΕΚ: Πάμπλο, Τρουγιόλς, Μουρίγιο, Μοίσοφ, Καταλά, Λαρένα (75′ Κάσες), Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι(72′ Τομάς), Χέφελ, Φλοριάν (46′ Μυτίδης)

 

Iδιακέθ: “Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι”

Ο Ιμανόλ Ιδιακέθ έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τη νίκη της ομάδας του κόντρα στον Ερμή, τονίζοντας ότι η ΑΕΚ έπαιξε ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο.

Οι πιο σημαντικές του δηλώσεις
“Παίξαμε ένα καλό παιχνίδι. Ολοκληρωμένο παιχνίδι. Είχαμε τον έλεγχο σε όλο το 90λεπτο. Προσπάθησε να μας πιέσει μπροστά και βρήκαμε χώρο στα άκρα
Σκοράραμε πολύ νωρίς και αυτό είναι σημαντικό. Μετά το δεύτερο γκολ τελείωσε το παιχνίδι και είμαι πολύ χαρούμενος.
Καλό νέο ήταν η νοοτροπία που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ και σε αυτό βοήθησαν και οι αλλαγές.
Ευχαριστούμε τους φιλάθλους της ομάδας μας. Συνεχίζουμε μαζί ενωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας”.

 

Η χειρότερη εμφάνιση στα όσα χρόνια είμαι στην ομάδα”

 

Ο προπονητής του Ερμή, Νίκος Παναγιώτου είπε ότι στα όσα χρόνια είναι στην ομάδα, η σημερινή κόντρα στην ΑΕΚ ήταν η χειρότερη.

 

Οι πιο σημαντικές του δηλώσεις:

“Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ,. Ήταν καλύτερη. Ήταν η χειρότερη εμφάνιση στα τόσα χρόνια που είμαι στον Ερμή. Δεν έχω πολλά να πω στο αγωνιστικό κομμάτι. Να πως ένα μεγάλο συγγνώμη. Δεν είναι εμφάνιση για εμάς. Χρειάζεται πολλή δουλειά.
Αν δεν πίστευα σε αυτούς δεν θα έρχονταν στον Ερμή. Το δεύτερο γκολ σκότωσε το παιχνίδι”.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »