Εκπαίδευση

Επόμενο Προηγούμενο Υπό συζήτηση η επαγγελματική μάθηση

Το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Μάθησης, τις βελτιώσεις που έγιναν αλλά κυρίως που απαιτούνται να γίνουν για σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή του, συζήτησε χθες η ΠΟΕΔ με το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔ, η Οργάνωση εξέφρασε για άλλη μια φορά την αξία, τη σημασία και την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Ενδοϋπηρεσιακής Επιμόρφωσης, Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Διά Βίου Εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών».

Η ΠΟΕΔ, τονίζοντας τις ευκαιρίες επαγγελματικής βελτίωσης σε σχολική βάση και σχολικό χρόνο και την προσθετική της αξία στην υλοποίηση των στόχων της κάθε σχολικής μονάδας, «κατέθεσε ξεκάθαρα τις βασικές αρχές που πλαισιώνουν τις θέσεις της, καθώς και τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη από την πλευρά του υπουργείου και να βελτιωθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση, προκειμένου το ΔΣ της Οργάνωσης να ανάψει το πράσινο φως για την εφαρμογή του Προγράμματος την προσεχή σχολική χρονιά 2017-2018».

«Η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που κατέδειξε η αξιολόγηση του Προγράμματος, μεταξύ βέβαια και πολλών θετικών στοιχείων που καταγράφονται, βαραίνει αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας» και ως εκ τούτου, αναφέρεται στην ανακοίνωση,  «η Οργάνωση ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει χωρίς άλλη χρονοτριβή στη λήψη των αναγκαίων αλλαγών που έχουν κατ’ επανάληψη τεθεί ενώπιόν του από την ΠΟΕΔ».

Μόνο τότε, υποστηρίζει  η ΠΟΕΔ,  «θα μπορέσει η Οργάνωση να επανεξετάσει το ζήτημα της εφαρμογής του Προγράμματος την προσεχή σχολική χρονιά στην αμέσως επόμενη συνεδρία του ΔΣ, στις 30 Αυγούστου».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «επιβάλλεται η επίσημη πλευρά να συμβάλει θετικά και ουσιαστικά στην προσπάθεια ορθότερης και αποτελεσματικότερης εφαρμογής του θεσμού, στη βάση των διαπιστώσεων που έχουν γίνει από την πιλοτική εφαρμογή του τη σχολική χρονιά 2015-2016».

Πηγή: O Φιλελεύθερος

Σχετικά νέα

X
Translate »