Εκπαίδευση

Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για κλιματιστικά: Ναι μεν… αλλά

Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής θεωρεί πως θα πρέπει να μπουν κλιματιστικά στα σχολεία, αλλά το θέμα πρέπει να εξεταστεί και να μελετηθεί διεξοδικά, καθώς άπτεται πολλών πτυχών, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Κυριάκος Χατζηγιάννης.
Σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο περιοδείας μελών της Επιτροπής σε σχολεία της Λεμεσού και με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τη διαμαρτυρία μαθητών του Λανιτείου που ζητούσαν τοποθέτηση κλιματιστικών, ο κ.Χατζηγιάννης δήλωσε πως “εμείς καλέσαμε το Υπουργείο να μελετήσει το θέμα αυτό και θεωρούμε πως, ναι, θα πρέπει να μπουν στα σχολεία κλιματιστικά, με γνώμονα και τις κλιματικές αλλαγές, όμως αυτό θα πρέπει να μελετηθεί στην ολότητά του”.
Όπως είπε ο κ.Χατζηγιάννης, υπάρχουν πολλές πτυχές που θα πρέπει να εξεταστούν, πέραν της οικονομικής, για την τοποθέτηση κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίες, καθώς όπως είπε, τίθεται και θέμα υγείας των μαθητών, αλλά και θέμα περιβαλλοντικό.
Αφενός, συνέχισε, για το πρώτο θα πρέπει να γίνουν εκείνες οι διευθετήσεις ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία των μαθητών που θα μπαινοβγαίνουν σε μια κλιματιζόμενη αίθουσα και αφετέρου, δεν μπορούν να τοποθετηθούν κλιματιστικά εάν οι αίθουσες διδασκαλίες δεν έχουν την απαιτούμενη θερμομόνωση, ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία από το κλιματιστικό.
Το θέμα με τον κλιματισμό στις αίθουσες διδασκαλίας τέθηκε και στις σημερινές συναντήσεις που είχαν τα μέλη της Επιτροπής στα σχολεία της Λεμεσού, καθώς και άλλα ζητήματα και προβλήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις  υποδομές των σχολείων.

Σχετικά νέα

X
Translate »