Δελτία Τύπου

Επιστημονική Ημερίδα: «Δημόσιες συμβάσεις: Εναρμόνιση, Εφαρμογή, Έλεγχος και Αποτελεσματικότητα στην Κυπριακή Δημοκρατία»

Πριν από ένα περίπου χρόνο η Ερευνητική Επιτροπή Φοιτητών του Alexander College, υπό την καθοδήγηση του Ερευνητικού Κέντρου Alexander, ξεκίνησε το ταξίδι της Έρευνας του τομέα των Δημοσίων Συμβάσεων. Σήμερα, το ταξίδι αυτό έχει καταλήξει σε μια μελέτη με τίτλο: «Δημόσιες συμβάσεις: Εναρμόνιση, Εφαρμογή, Έλεγχος και Αποτελεσματικότητα στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στις 6:00 – 8:00μμ,  στο Θέατρο του Alexander College, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας, ενώ θα ακολουθήσει Διάλεξη με τον Γεν. Ελεγκτή Δρ Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Η έρευνα είναι πρωτότυπη και εντοπίζει με επιστημονικό τρόπο τις προοπτικές και αδυναμίες στον τομέα των Δημοσίων Συμβάσεων και καταλήγει με εισηγήσεις. Στο πάνελ συμμετέχουν με χαιρετισμό τους, η πρόεδρος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, τέως δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου κα Έφη Παπαδοπούλου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους κ. Φίλιππος Κατράνης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου κ. Σταύρος Μαυρομμάτης.

Τα πορίσματα της έρευνας θα παρουσιάσει ο Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Alexander Κώστας Χριστοδουλίδης ενώ θα συντονίσει ο τέως Γραμματέας της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, Ανώτερος Λειτουργός Οικονομικής Διαχείρησης της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Σοφοκλής Ιουλιανού. Την Επιστημονική Ημερίδα υποστηρίζουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αμμοχώστου και Λάρνακας.

Για την αποτελεσματικότερη διοργάνωση της Επιστημονικής Ημερίδας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 7 Ιουνίου στο τηλέφωνο 24-532373(Γραφείο Τύπου AC) ή μέσω email στο research@alexander.ac.cy.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »