Breaking News

Επιχειρήσεις

Επαναπατρίζονται οι επιβάτες Cobalt- Δηλώσεις Μιχαηλίδη και Αντώνη Ορθοδόξου

“Φωτιά” έχουν πάρει τα τηλεφωνικά κέντρα των δύο ταξιδιωτικών γραφείων που ανέλαβαν τον επαναπατρισμό των επιβατών που “εγκλωβίστηκαν” στο εξωτερικό, μετά το “λουκέτο” στην αεροπορική εταιρεία Cobalt.
Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com
“Μέχρι στιγμής επέστρεψαν 4 χιλιάδες επιβάτες και αναμένεται να διευθετηθεί ο επαναπατρισμός άλλων τόσων”, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης.

Στα προαναφερθέντα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται όσοι επιβάτες διευθέτησαν οι ίδιοι το ταξίδι τους, δηλαδή χωρίς την μεσολάβηση ταξιδιωτικού γραφείου.
Όπως πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ, η εν λόγω κατηγορία επηρεαζόμενων επιβατών είναι πολυάριθμη.
Στο μεταξύ, επέστρεψε σήμερα στην Κύπρο και η ομάδα συνταξιούχων που είχαν ταξιδέψει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μεγαλύτερη ταλαιπωρία θα υποστούν οι επιβάτες που βρίσκονται σε προορισμούς απευθείας σύνδεσης, οι οποίοι εξυπηρετούνταν αποκλειστικά από την Cobalt.
Μεταξύ αυτών, είναι τα δρομολόγια προς Παρίσι, Χανιά, Ηράκλειο, Δουβλίνο, Μαδρίτη, Γενεύη και Άμπου Ντάμπι.
Οι εν λόγω επιβάτες θα πρέπει να ταξιδέψουν μέσω άλλων χωρών για να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα, το κλείσιμο της Cobalt προκάλεσε ήδη αντίδραση στην αγορά με αύξηση τιμών.
Το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει πως η αύξηση είναι προσωρινή, μέχρι να σταθεροποιηθεί η αγορά και να καλυφθεί το κενό από άλλες αεροπορικές εταιρείες.
Σε ό,τι αφορά τo κρατικό κόστος του τερματισμού εργασιών της Cobalt, θα πρέπει να πληρωθούν, σε πρώτη φάση, γύρω στα δύο εκατομμύρια ευρώ στα ταξιδιωτικά γραφεία για τον επαναπατρισμό των επιβατών.
Σταδιακά η οικονομική απώλεια για το κράτος ενδεχομένως να φθάσει και τα 20 εκατομμύρια ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, την καταβολή ανεργιακού στους υπαλλήλους και τις φορολογίες που δεν θα καταβάλλει πλέον η Cobalt.

Σχετικά νέα

X
Translate »