Αναπτυξιακά Έργα

Ελπίζουν σε αφαίρεση του πλαφόν στο Λιμάνι οι Λαρνακείς. Θα είναι καλή εξέλιξη λένε Δήμος και ΕΒΕΛ

Την ελπίδα να επαληθευτούν οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες έχει αφαιρεθεί από τους όρους των συμβολαίων το πλαφόν στο Λιμάνι Λάρνακας, εκφράζουν ομόφωνα οι Λαρνακείς.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν έντονα φήμες οι οποίες έχουν έρθει στ’ αυτιά, του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, και του Προέδρου του ΕΒΕΛ Σταύρος Σταύρου, οι οποίοι ωστόσο διευκρίνισαν ότι δεν είχαν καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα.

Δήμος και Επιμελητήριο όμως συμφωνούν ότι αν επιβεβαιωθούν οι φήμες αυτές, θα είναι μια καλή εξέλιξη για την πόλη. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ μάλιστα ζήτησε μεταξύ άλλων, η χερσαία ανάπτυξη του Λιμανιού, να λειτουργεί με υποδομές που θα προσφέρουν τα μέγιστα στην οικονομία της Λάρνακας. Χαρακτηριστικά είπε ότι η πόλη θα ήθελε  μια ανάπτυξη που να μην περιλαμβάνει απλώς διαμερίσματα που να μένουν άδεια και δε θα προσφέρουν τίποτα στη Λάρνακα.

Η πόλη έχει ανάγκη από ανάπτυξη που θα περιλαμβάνει υποδομές, όπως ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο και καταστήματα, που να δώσουν ζωή στην περιοχή. Ο κύριος Σταύρου τάχθηκε υπέρ διπλού ρόλου του Λιμανιού, δηλαδή τουριστικό και εμπορικό, διότι όπως είπε, οι τοπικές βιομηχανίες, βρίσκουν ως πλέον συμφέρουσα την χωροθέτηση εμπορικού Λιμανιού στη Λάρνακα, και δε θα πρέπει αυτούς τους ανθρώπους να τους διώξουμε από εδώ από τη μια μέρα στην άλλη, όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά θα πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες υποδομές για να βοηθηθούν και να αναπτυχθούν οι τοπικές βιομηχανίες, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Δημάρχου Λάρνακα Ανδρέα Βύρα, ο οποίος επίσης δεν είχε επίσημη ενημέρωση για την αφαίρεση του πλαφόν από τα συμβόλαια ανάθεσης του Λιμανιού Λάρνακας σε στρατηγικό επενδυτή. Ανέφερε ωστόσο ότι οι φήμες αυτές ακούγονται το τελευταίο διάστημα και είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ευτυχής για τη Λάρνακα.

Σχετικά νέα

X
Translate »