Κοινωνία

Εκπαιδευτικός αποκαλεί διαστροφή την παρέλαση υπερηφάνειας

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον Δήμο Αθηένου η ομιλία εκπαιδευτικού κατά την δοξολογία της Κυριακής στον ιερό ναό της Παναγίας, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, όπου αναφέρθηκε σε εσωτερικούς εχθρούς φωτογραφίζοντας μάλιστα ορισμένες περιπτώσεις ομάδων πληθυσμού και αποκάλεσε διαστροφή την παρέλαση υπερηφάνειας, με ορισμένα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να αντιδρούν έντονα και να κάνουν λόγο για ρητορική μίσους.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Μάλιστα ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηένου, Αντρέας Χατζηκυπριανού, σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρθηκε σε ένα απόσπασμα της ομιλίας όπου η εκπαιδευτικός θέλοντας να εξηγήσεις ποιους εννοεί «εσωτερικούς εχθρούς» αναφέρει ότι:

«Είναι ο ίδιος που τον βλέπεις στο οδόφραγμα να χαϊρεντίζεται με ντέφια, σφυριά και ταμπούρλα για να σου αποδείξει πως δεν είναι εθνικιστής και αγαπάει την ειρήνη.

Είναι ο ίδιος που αύριο θα απαιτήσει στα ελληνορθόδοξα σχολεία σου να καταργηθούν η πρωινή Προσευχή , τα Θρησκευτικά, οι εθνικές επέτειοι, οι παρελάσεις γιατί ενοχλούν το παιδί του Μουσουλμάνου, του Βουδιστή του κάθε αλλόθρησκου.

Είναι ο ίδιος που έχει ήδη επέμβει στα βιβλία της Ιστορίας σου και την έχει παραποιήσει για να μην προκαλεί θυμό και οργή η αλήθεια της.

Είναι ο ίδιος που διοργανώνει τις «πορείες περηφάνιας» και σου ζητάει να επιβραβεύσεις τη διαστροφή».

«Ως νέος επιστήμονας», ανέφερε στην ανάρτηση του ο κ. Χατζηκυπριανού, «αρχικά καταδικάζω την αναφορά της λέξης – διαστροφή – προς την κοινότητα ΛΟΑΤ. Δεν χρειάζεται να καταθέσω την επιστημονική τεκμηρίωση για το εάν είναι ή όχι διαστροφή. Η επιστήμη έχει χρόνια απαντήσει. Θα αναρωτηθώ όμως ποιες είναι οι προεκτάσεις τέτοιων πεποιθήσεων στους μαθητές μας. Συντηρούν ίσως κύκλους στερεοτυπικών αντιλήψεων; Κύκλους βίας; Κύκλους ψυχοσυναισθηματικών προβλημάτων;

Ο εκπαιδευτικός έχει πολλαπλούς ρόλους. Για κάποιους μαθητές είναι πρότυπο. Αλίμονο μας αν αυτά διδάσκονται οι μαθητές στο λανθάνον αναλυτικό πρόγραμμα! Φανταστείτε αύριο έναν μαθητή που επιτίθεται είτε λεκτικά είτε σωματικά σε έναν συμμαθητή του για τη σεξουαλική ή τη θρησκευτική του ταυτότητα, καθώς η δασκάλα του, έχει «ευλογήσει» την πεποίθηση ότι είναι διαστροφή! Οι μαθητές μας θα έπρεπε να διδάσκονται τον σεβασμό στο διαφορετικό. Στην ομιλία γίνεται αναφορά στον ‘κάθε αλλόθρησκο’. Στο άκουσμα της πρότασης αυτής διέκρινα μόνο μίσος».

Πάντως η εκπαιδευτικός σε δική της ανάρτηση απάντησε στις κατηγορίες και τις επικρίσεις που δέχθηκε και απευθυνόμενη στον κ. Χατζηκυπριανού έγραψε τα εξής: «Δεν τόλμησες να έρθεις μπροστά μου να πεις όσα είχες να πεις και δημοσιεύεις στο facebook την κριτική σου για την ομιλία μου σήμερα.

Με αποκάλεσες ‘ρατσίστρια’ και ‘εθνικίστρια’ κι ότι χρησιμοποίησα ρητορική μίσους!

  1. Οι ‘πορείες υπερηφάνειας’, με ενοχλούν και τις καταδικάζω .Δεν με ενοχλούν οι ομοφυλόφιλοι και γενικά το τί κάνει ο καθένας στο σπίτι του.

Έχω φίλους ομοφυλόφιλους που σέβονται τον εαυτό τους και δεν γίνονται σούργελα, ούτε ξεβρακώνονται σε πανηγύρια.

  1. Μίλησα για αλλόθρησκους.

Αλλόθρησκος είναι εκείνος που πρεσβεύει διαφορετικό θρήσκευμα από την πλειοψηφία .

Δεν είναι απαξιωτικός ο όρος.

Αυτά προς το παρόν».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα πρόκειται να θέσουν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην επόμενη του συνεδρία.

Αυτούσια η επίμαχη ομιλία:

Σχετικά νέα

X
Translate »