Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικοί: Με δυο έντυπα ενημερώνουν τους γονείς για 48ωρη απεργία

Δυο έντυπα παρέλαβαν σήμερα οι γονείς όταν φτάσουν στο σχολείο για να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Το πρώτο έντυπο αφορά στην απόφαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις,

“Η Κυβέρνηση, όμως, μάς εξανάγκασε να λάβουμε το έσχατο μέτρο της απεργίας, γιατί στις 4 Ιουλίου 2018 αποφάσισε ότι ετσιθελικά και χωρίς να διαπραγματεύεται θα εφαρμόζει οποιαδήποτε μέτρα κρίνει, στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης. Σαν να μην έφτανε αυτό, εδώ και δύο μήνες τώρα, με διάφορες αναφορές ή/και δηλώσεις προσβάλλει, εξευτελίζει και πλήττει το Δημόσιο Σχολείο”, σημειώνεται στο έντυπο.

Αυτούσιο το έντυπο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας,

Συμμεριζόμαστε και κατανοούμε πλήρως την αγωνία και την ανησυχία σας για το πώς θα εξέλθουμε από την πρωτοφανή κρίση που οδήγησε την Εκπαίδευση το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση.

Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είμαστε εξάλλου και εμείς γονείς. Η Κυβέρνηση, όμως, μάς εξανάγκασε να λάβουμε το έσχατο μέτρο της απεργίας, γιατί στις 4 Ιουλίου 2018 αποφάσισε ότι ετσιθελικά και χωρίς να διαπραγματεύεται θα εφαρμόζει οποιαδήποτε μέτρα κρίνει, στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης. Σαν να μην έφτανε αυτό, εδώ και δύο μήνες τώρα, με διάφορες αναφορές ή/και δηλώσεις προσβάλλει, εξευτελίζει και πλήττει το Δημόσιο Σχολείο.

Τα επίμαχα μέτρα που ετσιθελικά επιχείρησε η Κυβέρνηση να προωθήσει για τον δήθεν εξορθολογισμό, ΔΕΝ αγγίζουν την ουσία των αλλαγών που χρειάζεται η Εκπαίδευση στον τόπο μας. ΔΕΝ βελτιώνουν την ποιότητα της παρεχόμενης Εκπαίδευσης. ΔΕΝ επιλύουν τα προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία μας, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά.

ΔΕΝ αντιδρούμε και ΔΕΝ απεργούμε για 8 ή 40 λεπτά, όπως λέγεται. ΔΕΝ διαμαρτυρόμαστε για την πίστωση ωρών. ΔΕΝ ζητούμε ή διεκδικούμε μισθούς ή άλλα οικονομικά ωφελήματα.

Αντιδρούμε και απεργούμε γιατί η Κυβέρνηση ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ δικαιούται να αποφασίζει, να διατάζει και να εφαρμόζει μέτρα και αλλαγές στην Εκπαίδευση χωρίς τον επιβεβλημένο θεσμικό διάλογο. Το Εκπαιδευτικό μας Σύστημα χρειάζεται σίγουρα αλλαγές, χρειάζεται εκσυγχρονισμό που επιβάλλεται να γίνουν με σωστό προγραμματισμό και όραμα και όχι με πολιτικές περικοπών και οικονομικίστικων προσεγγίσεων. Η Εκπαίδευση ΔΕΝ είναι αριθμοί, ΔΕΝ είναι στεγνές λογιστικές πράξεις.

ΖΗΤΟΥΜΕ επιτακτικά να αρχίσει σωστός, δημοκρατικός και θεσμοθετημένος διάλογος για όλα τα εκπαιδευτικά θέματα, ώστε το Δημόσιο Σχολείο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει ενώπιον του (Παραβατικότητα, Αλφαβητισμός, Αναλυτικά Προγράμματα, Νέο Σύστημα Αξιολόγησης κ.ά.) και να αναβαθμιστεί ποιοτικά και ουσιαστικά. Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε αλλά και να βελτιώσουμε το Δημόσιο Σχολείο. Το σχολείο των παιδιών μας.

Αγωνιζόμαστε ΣΗΜΕΡΑ για το σχολείο που θα έχουν τα παιδιά μας ΑΥΡΙΟ!

 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ

Το δεύτερο έντυπο που θα παραλάβουν σήμερα οι μαθητές, αφορά τους έξι λόγους που οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε 48ωρη απεργία.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται και απεργούν:

1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΝΟΜΩΝ – θΕΣΜΩΝ KAI TOY ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ :

Στις 4 Ιουλίου 2018 η Κυβέρνηση παραβίασε τη νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις και κατάργησε τον θεσμικό δημοκρατικό διάλογο. Πήρε απαράδεκτες μονομερείς αποφάσεις.
Όλοι έχουμε υποχρέωση να αντιδρούμε όταν οποιοσδήποτε εργοδότης επιβάλλει στους εργαζομένους τετελεσμένα με παράνομο και αντιδημοκρατικό τρόπο.
2. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:

Η κυβερνητική πλευρά δυστυχώς με ενέργειες και δηλώσεις αξιωματούχων της έχει πλήξει και υποβαθμίσει το δημόσιο σχολείο. Ταυτόχρονα, στελέχη της φαίνονται να προάγουν χωρίς υπεκφυγές την Ιδιωτική Εκπαίδευση.
Έχουμε την υποχρέωση, πρώτοι εμείς ως εκπαιδευτικοί, να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο ως δωρεάν αγαθό, για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:

Με δηλώσεις και τοποθετήσεις τους ανώτεροι αξιωματούχοι του κράτους απαξίωσαν και έπληξαν την αξιοπρέπεια, την ευσυνειδησία και το κύρος όλων εμάς των εκπαιδευτικών. Με παραπλανητικά και αποσπασματικά στοιχεία. Υποβάθμισαν και ισοπέδωσαν το λειτούργημά μας, δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις και κοινωνική αμφισβήτηση σε βάρος μας.
Το Δημόσιο Σχολείο χρειάζεται ένα ενδυναμωμένο εκπαιδευτικό. Εκπαιδευτικός χωρίς κύρος και αναγνώριση του έργου του από την κοινωνία και την Πολιτεία, δεν μπορεί να αποδώσει, όσα κονδύλια και αν διατεθούν, όσες μεταρρυθμίσεις κι αν γίνουν.
4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:

Το δημόσιο σχολείο έχει να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις: υλικοτεχνική υποδομή, ασφάλεια και υγεία αλλά κυρίως θέματα εκπαιδευτικά που επηρεάζουν την καθημερινότητα και την εκπαιδευτική πράξη.
Ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου Σχολείου δεν μπορεί να γίνει με λόγια και μεγαλόστομες διακηρύξεις. Χρειάζονται αποφάσεις και έργα. Αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν μόνο μέσα από θεσμικό, δημοκρατικό διάλογο για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την Προδημοτική μέχρι το Λύκειο και την Τεχνική Εκπαίδευση.
5. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ:

Άνεργοι έμειναν δεκάδες συνάδελφοί μας που εργάστηκαν ακόμη και επί σειρά ετών, εξαιτίας των μονομερών αποφάσεων της 4ης Ιουλίου. Παρ’ όλες τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις που λάμβαναν από το Υπουργείο Παιδείας, θυσιάστηκαν στο βωμό της οικονομίστικης προσέγγισης της Κυβέρνησης.
Η παραβίαση υποσχέσεων από το κράτος και η απόλυση μέσω αλχημειών των αριθμών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανένα εργαζόμενο. Τους οφείλουμε στήριξη και  υποστήριξη.
6. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ:

–    Η κυβέρνηση αφαίρεσε τον Συνδικαλιστικό χρόνο που είχαν νόμιμο δικαίωμα να έχουν οι Οργανώσεις μας. Στόχος είναι η φίμωση, η αποδιοργάνωση και η αποδυνάμωσή τους.

o   Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από τη συνδικαλιστική υποστήριξη των δικαιωμάτων τους. Χωρίς συντεχνίες, η όποια εργοδοσία γίνεται ασύδοτη και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.

Αντιδρούμε και απεργούμε ΣΗΜΕΡΑ για το σχολείο που θα έχουν τα παιδιά μας ΑΥΡΙΟ!

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΕΔ – ΟΕΛΜΕΚ – ΟΛΤΕΚ

Σχετικά νέα

X
Translate »