Αθλητικά Νέα

Εθνικός-Ανόρθωση 1-2: Μίλησε τελευταίος ο Σίλντενφελντ!

Η Ανόρθωση συνέχισε για όγδοη αγωνιστική το αήττητο της και με νίκη 2-1 στο Δασάκι επί του Εθνικού μένει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με 18 βαθμούς. Βρέθηκε πρώτη μπροστά στο σκορ με γκολ του Παλάνκα στο 33′, ισοφαρίστηκε από τον Εθνικό και τον εξαιρετικό Κιπιάνι στο 72′, δεν το έβαλε όμως κάτι. Η “Κυρία” αρνείται να χάσει και στο 84′ με δυνατό σουτ του Σίλντενφελντ μετά από άστοχη έξοδο του Πρότσιεκ, διαμορφώθηκε το 2-1 για την ομάδα του Λέβι.


Εικόνα αγώνα:

Καλύτερος ο ρυθμός της, πιο επιβλητική στο παιχνίδι της, πιο απαιτητική… Ο λόγος για την Ανόρθωση που ευτυχησε να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της προβάδισμα με γκολ από τον Παλάνκα. Ο Γιώργος Οικονομίδης έβγαλε τη σέντρα στο 34′ και ο Παλάνκα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο Δασάκι. Στο 38′ της αναμέτρησης ο Εθνικός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κιπιάνι να βγάζει τη σέντρα για τον Ιλουρίτζε με το σουτ του δεύτερου να παίρνει ύψος, ενώ απειλή από την ομάδα της Άχνας ήρθε και στο 30′ με μακρινό σουτ του Κιπιάνι.

Δυναμικά και με απειλητική διάθεση μπήκε στην επανάληψη του αγώνα ο Εθνικός, έχοντας μάλιστα την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα με το σουτ του Ενέσκου. Η Ανόρθωση λίγο μέτα απάντησε στον Εθνικό μ’ ένα καλό σουτ από τον Γιώργο Οικονομίδη, το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο. Οι παίκτες του Γιώτη Εγκωμίτη δεν το έβαζαν κάτω, φλέρταραν με την ισοφάριση με τον Λέβι να κάνει συνεχώς συστάσεις για προσοχή στους παίκτες του. Στο 55′ οι της Ανόρθωσης ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο στον Ράγιος ο Τσούκκας όμως ήταν κοντά και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 60′ και στο 61′ κρατάμε τις σπουδαίες αποκρούσεις του Πρότσιεκ σε σουτ των Άλβες αρχικά και Πράνιτς στη συνέχεια.
Ο Εθνικός δικαιώθηκε για την κατοχή και επιμονή του στο παιχνίδι και στο 72′ ήρθε το 1-1 με τον εξαιρετικό για σήμερα Κιπιάνι. Λίγα λεπτά πριν το τέλος η Ανόρθωση το πήρε πάνω της και με αποφασιστικότητα πέτυχε δεύτερο γκολ αυτή τη φορά με τον Σίντελνφελντ για το 1-2, γκολ σε καθοριστικό σημείο και μετά από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα του Εθνικού.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός: Πρότσιεκ, Κυπριανού (83′ Στόιτσεφ), Φιλίποφ, Σικάρσκι (90′ Χαραλάμπους), Ρόγκατς, Ντόφπνια, Αρέστη, Ιλουρίντζε, Ενέσκου (63′ Μούσιτς), Κιπιάνι, Παπαγεωργίου
Ανόρθωση: Αρούς, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάου, Μπανταλόφσκι, Πράνιτς, Βίκτορ, Οικονομίδης (76′ Γκάντσεφ), Ράγιος, Παλάνγκα (76′ Καμαρά), Αμντουλλάγιεφ (71′ Καλό), Άλβες

Λέβι: “Νιώσαμε σαν να παίζαμε στην έδρα μας…”

“Οι οπαδοί μας, μας έκαναν να νιώσουμε ότι παίζαμε στην έδρα μας”, είχε δηλώσει ο Ρόνι Λέβι για την εκπληκτική παρουσία του κόσμου τους στο Δασάκι.

Οι δηλώσεις του Ρόνι Λέβι:

“Είναι πολύ δύσκολο ν’ αγωνιζόμαστε σε αυτό το στάδιο. Ούτε στην προηγούμενη μου φορά το καταφέραμε. Σημαντικοί οι τρεις βαθμοί, μετά την ισοπαλία θέλαμε τη νίκη. Θεωρώ πως δεν σκοτώσαμε το παιχνίδι στο 1-0, τους αφήσαμε να το πιστέψουν και… ισοφάρισαν. Θα διορθώσουμε ότι είδαμε και δεν μας άρεσε. Ευχαριστούμε τους οπαδούς μας που ήρθαν εδώ, μας έκαναν να νιώσουμε ότι παίζουμε στην έδρα μας. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για εμάς, θα μπορούσαμε ακόμα και να πέσουμε στην δεύτερη κατηγορία. Φέτος είναι εντελώς διαφορετικά. Το σημαντικό είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς”.

Παραμένουμε στην κορυφή και αυτό μας ικανοποιεί”

Μεγάλη νίκη για την Ανόρθωση στο αφιλόξενο τα τελευταία χρόνια Δασάκι. Ο Σάββας Πηλακούτας μίλησε για χαρακτήρα, ενώ παράλληλα δεν κρύφτηκε ότι η ομάδα χρίζει περιθώρια βελτίωσης.


Οι δηλώσεις του Σάββα Πηλακούτα:

“Ήταν μία δύσκολη και σημαντική νίκη για εμάς σε μία έδρα που τα τελευταία χρόνια περνάμε δύσκολα. Δείξαμε χαρακτήρα, διεκδικήσαμε μέχρι τέλους τους 3 βαθμούς. Ακολουθεί το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πάφο. Παραμένουμε στην κορυφή και αυτό μας αφήνει ικανοποιημένους. Το σημαντικό είναι οι 3 βαθμοί. Ο Εθνικός έδειξε πόσο καλή ομάδα είναι. Θεωρώ ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Ο κόσμος έδωσε το σύνθημα, έσπρωξε την ομάδα”.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »