Breaking News

ΑΕΚ

Εδώ είναι Λάρνακα…3-1 η ΑΕΚ τον ΑΠΟΕΛ στην ΑΡΕΝΑ

Η ΑΕΚ θριάμβευσε στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ μέσα στην Αρένα με 3-1. Τα δύο γκολ του Φλοριάν ήταν αυτά που έβαλαν τις βάσεις τις νίκης στο 1ο μέρος, αν και ο αγώνας έχει αρκετές συγκινήσεις στη συνέχεια.
Ο ΑΠΟΕΛ μετά το αναιμικό πρώτο μέρος αντέδρασε στην επανάληψη, μείωσε σχετικά νωρίς και έδειχνε ικανός για ανατροπή. Οι διορθωτικές κινήσεις Ιντιακέθ έπιασαν όμως τόπο και στο 84΄, ο Ακοράν πέτυχε το τελικό 3-1.  Είναι η 2η ήττα των πρωταθλητών σε ντέρμπι (έχασε και από Ανόρθωση), αλλά και η 2η νίκη των Λαρνακέων σε μεγάλο ματς (κέρδισε και την ΑΕΛ).
Α΄ημίχρονο
Mε περισσότερη κατοχή του ΑΠΟΕΛ, αλλά χωρίς αυτή να μεταφράζεται σε υπεροχή,  κύλησε αρχικά ο αγώνας. Πρώτη καλή στιγμή στο 11΄για τους φιλοξενούμενους, με κοφτή μπαλιά Αλωνεύτη, πολύ ψηλά όμως για τον Ποτέ, που απλά ακούμπησε τη μπάλα στον αέρα.   Στο 22’ η καταγραφή της 1ης επέμβασης (φάουλ Λαρένα, σε κόρνερ ο Γκουτίνιο). Διάθεση μπόλικη, αλλά χωρίς φάσεις και αγωνία, με την ΑΕΚ να δείχνει πάντως πιο φρέσκια μετά το 15’ και λογικά να πλησιάζει καλύτερα τα αντίπαλα καρέ. Στο 28΄’ κατέγραψε και ευκαιρία με τον Τρισκόφσκι να τσιμπά τη μπάλα, μπροστά από τον Γκουτίνιο, αλλά να αστοχεί ελάχιστα.  Έχοντας πάρει μπρος η ΑΕΚ, έφτασε και στο  γκολ. Ο Φλοριάν, ελευθερώθηκε εύκολα εκτός περιοχής και σημάδεψε άψογα την γωνία του Γκουτίνιο στο 33’. Ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε αντιδράσεις, η ΑΕΚ έλεγχε απόλυτα την κατάσταση και είχε μάλιστα περισσότερες επιθετικές βλέψεις. Ο Φλοριάν φρόντισε πριν κλείσει το ημίχρονο (43’) να κάνει ξανά τη δουλειά του, με άψογο πλασέ. Η ομάδα που προσπάθησε περισσότερο, έφευγε για τα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο γκολ.  Αξιοσημείωτες οι αναγκαστικές αλλαγές στο 9’ (τραυματισμός Μουρίγιο, είσοδος Αντωνιάδη) για την ΑΕΚ και στο 29’ για τον ΑΠΟΕΛ (ενοχλήσεις ο Λάγο, μπήκε ο Αλεξάνδρου)
Β΄’ ημίχρονο
Ο Δώνης τα έπαιξε όλα για όλα στο 46’ κλείνοντας τις αλλαγές του. Απέσυρε τους Αλωνεύτη, Σόουζα και πέρασε τους Σαλάι, Εμπεσίλιο με τον Ολλανδό να κάνει άμεσα αισθητή τη παρουσία του, αναγκάζοντας τον Χουάν Πάμπλο σε δύσκολη επέμβαση στο 47’
Λογικά η ΑΕΚ έδωσε γήπεδο , αλλά υποχώρησε υπερβολικά. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να δημιουργήσει και σιγά σιγά έδειχνε πιο ουσιαστικός. Οι αλλαγές είχαν σοβαρή επιρροή στο παιχνίδι, ο Εμπεσίλιο έστειλε νέα προειδοποίηση στο 60΄, πριν ο Σαλάι με ξερό σουτ μειώσει σε 2-1 (62’) και προσδώσει άλλο ενδιαφέρον.
Μία γκάφα του Βινίσιους που έβγαλε μόνο τον Φλοριάν (σούταρε έξω), παραλίγο να επαναφέρει άμεσα (65΄) τη διαφορά των δύο γκολ. Ο Γάλλος αποχώρησε τραυματίας στο 71 (μπήκε ο Κάσες). Το μοτίβο δεν άλλαξε, σε ότι αφορά την κατοχή και την πρωτοβουλία, αλλά η ΑΠΟΕΛ δεν έφτιαχνε φάσεις, ενώ η ΑΕΚ έκανε σαφώς καλύτερη διαχείριση. Πιέζοντας πιο σωστά έκλεβε μπάλες και κάπως έτσι στο 83΄, ο Ακοράν με ατομική ενέργεια έγραψε τους τίτλους τέλους.
ΑΕΚ: Πάμπλο, Μουρίγιο (8′ Αντωνιάδης), Μοϊσόφ, Καταλά, Λαμπάν, Λαρένα (86′ Νέλσον), Χέφελ, Ακοράν, Τρισκόφσκι, Τέτε, Φλοριάν (72′ Κάσες).
ΑΠΟΕΛ: Γκουτίνιο, Μιλάνοφ, Λάγο (30′ Αλεξάνδρου), Μερκής, Ρουέδα, Μοράις, Βινίσιους, Σόουζα (46′ Εμπεσίλιο), Ζαχίντ, Αλωνεύτης (46′ Σάλαϊ), Ποτέ.
Διαιτητής:  Δημήτρης Μασιάς
Βοηθοί: Χαράλαμπος Γεωργίου και Νίκος Εγγλέζου.
Κίτρινες: Λαμπάν/Μιλάνοφ, Μερκής
Κόκκινες:

 

«Ικανοποιημένος από την αντίδραση»

Διαβάστε τι δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ Ιμανόλ Ιδιακέθ μετά και την μεγάλη νίκη της ομάδας του κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.
«Θα ήθελα να πω ότι το σημερινό ντέρμπι ήταν αντιπροσωπευτικό του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Δείχνουν το καλό επίπεδο του ποδοσφαίρου και ο κόσμος χαίρεται να βλέπει αυτά τα παιχνίδια. Τα πρώτα 15 λεπτά δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα. Μετά είμασταν περισσότερο άνετοι στον αγωνιστικό χώρο σκοράραμε και δυο τέρματα. Στο β μέρος ξέραμε πόσο επικίνδυνο ήταν το ΑΠΟΕΛ. Πάλι είχε την κατοχή ο ΑΠΟΕΛ αλλά αυτό που με ικανοποίησε ήταν η αντίδραση της ομάδας μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Μπορεί η ομάδα μας να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους το κάναμε και τελειώσαμε τον αγώνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στον κόσμο της ομάδας».

Κυριάκος Δημητρίου: «Πανάξια η νίκη μας»

Για τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ αλλά και για τον αγώνα που ακολουθεί κόντρα στη Δόξα μίλησε μετά το τέλος του αγώνα ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΚ Κυριάκος Δημητρίου.
«Είναι διαφορετικό να παίρνεις μια νίκη σε ντέρμπι μέσα στην έδρα σου. Πήραμε ψυχολογική ένεση ενόψει της συνέχειας αλλά θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια. Το διασκεδάζουμε σήμερα, αλλά από αύριο βλέπουμε τον αγώνα με την Δόξα. Πάνω που πήγαμε να δεχθούμε πίεση από τον αντίπαλο πετύχαμε τρίτο γκολ και ήταν πανάξια η νίκη μας. Την Τρίτη πρέπει κόντρα στη Δόξα, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να πάρουμε τη νίκη και να συνεχίσουμε τον δρόμο μας».
Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »