Δελτία Τύπου

ΕΔΕΚ Λάρνακας: To πλαφόν για το λιμάνι μας να καταργηθεί άμεσα

Η επιβολή πλαφόν στο Λιμάνι της Λάρνακας δρα ως τροχοπέδη και εμποδίζει την πόλη από το να προχωρήσει σε μία ορθολογική βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη, απαραίτητη για την οικονομική ακμή της

Μας ανησυχούν ιδιαιτέρως οι ενέργειες που γίνονται για επιβολή πλαφόν στις εμπορικές εργασίες του λιμανιού της Λάρνακας με ενδεχόμενη καταβολή αποζημιώσεων στην εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι της Λεμεσού.

Μάλιστα διαπιστώνουμε πως η κυβέρνηση παραγνωρίζει το περιεχόμενο της έκθεσης Esther Young που αφορά το εν λόγω θέμα και την ίδια στιγμή επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών της ρίχνοντας την ευθύνη για το εν λόγω θέμα στο Δήμο Λάρνακας.

Θυμίζουμε πως το θέμα του πλαφόν αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες που συμβάλλει στην περαιτέρω καθυστέρηση της ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας αφού αποτρέπει τους επενδυτές από το να προχωρήσουν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Εκτιμούμε πως η επιβολή πλαφόν όχι μόνο καταστρατηγεί τον ελεύθερο ανταγωνισμό αλλά ταυτόχρονα προκαλεί περαιτέρω επιβαρύνσεις στον κύπριο φορολογούμενο πολίτη που ενδέχεται να κληθεί για ακόμα μια φορά να πληρώσει αποζημιώσεις λόγω των λανθασμένων εμπορικών συμφωνιών που συνήψε η κυβέρνηση.

Όλα τα πιο πάνω δρουν ως τροχοπέδη και εμποδίζουν την Λάρνακα από το να προχωρήσει σε μία ορθολογική εμπορικη και τουριστική ανάπτυξη, απαραίτητη για την οικονομική ακμή της.

 

 Δημοτική Ομάδα ΕΔΕΚ Λάρνακας

Ανδρέας Χριστοφόρου

Γιώργος Ανδρέου

Σχετικά νέα

X
Translate »