Breaking News

Εκπαίδευση

Εβδομάδα… των παθών για γονείς και μαθητές

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα εισέρχεται ο τομέας της δημόσιας εκπαίδευσης από σήμερα, καθότι αύριο και μεθαύριο πραγματοποιείται η 48ωρη απεργία που αποφάσισαν την περασμένη Τετάρτη οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ,ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ. 

Αύριο και μεθαύριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, με τους μαθητές-όπως αποφασίστηκε κατά την συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή οι οργανωμένοι γονείς με τον Υπουργό Παιδείας-να παραμένουν στα σπίτια τους.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή οι οργανωμένοι γονείς συναντήθηκαν και με τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων, σε μια ύστατη προσπάθεια των γονιών να αποφευχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί, με την προσπάθεια τους ωστόσο να πέφτει και αυτή στο κενό.

Σήμερα το απόγευμα, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ θα παραθέσουν κοινή διάσκεψη Τύπου, στο πλαίσιο της οποίας θα εξηγήσουν και θα αναλύσουν τους λόγους για τους οποίους κατέρχονται σε απεργία.

Από την άλλη, η διυπουργική επιτροπή που ορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για διαχείριση της κρίσης στην παιδεία, αναμένεται να έχει σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε την περασμένη εβδομάδα το Υπουργικό Συμβούλιο προς αντιμετώπιση των απεργιακών μέτρων των εκπαιδευτικών.

Μεταξύ άλλων, η διυπουργική επιτροπή για την παιδεία έλαβε οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως έρθει σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα ως προς την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων νομικών εργαλείων τα οποία η Κυβέρνηση είναι  υποχρεωμένη να λάβει για προάσπιση των συμφερόντων της δημόσιας παιδείας και κατ΄ επέκταση των ίδιων των παιδιών και της κοινωνίας, ευρύτερα.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση μελετά πρακτικές ως προς την αναπλήρωση του διδακτικού χρόνου σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών επεκταθούν πέραν της αυριανής και μεθαυριανής 48ωρης απεργίας.

Σχετικά νέα

X
Translate »