Εκπαίδευση

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει καλύτερα από κάθε άλλη φορά”

Χωρίς τα προβλήματα των περασμένων χρόνων θα  αρχίσει φέτος η νέα σχολική χρονιά, δήλωσε σήμερα στη Λάρνακα ο Υπουργός Παιδείας  Κώστας Καδής

Είμαστε, είπε,”αισιόδοξοι ότι η νέα σχολική  χρονιά θα ξεκινήσει καλύτερα από κάθε άλλη φορά, κι’  αυτό  δεν το λέμε τυχαία.
Για πρώτη φορά εφαρμόζουμε μια νέα μέθοδο που πέρασε την προηγούμενη περίοδο από την Βουλή, σύμφωνα με την οποία η στελέχωση των σχολείων μας ολοκληρώνεται πολύ πιο νωρίς. Αυτή την περίοδο δηλαδή βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμασταν άλλες χρονιές στα μέσα  Σεπτεμβρίου”, πρόσθεσε.

Να θυμίσω, συνέχισε ο Κώστας Καδής, “ότι χθες η Βουλή ενέκρινε επιπρόσθετες θέσεις που χρειάζονται  για την στελέχωση των σχολείων μας τη στιγμή που πέρσι η αντίστοιχη έγκριση δόθηκε τέλος Σεπτεμβρίου. Νομίζουμε ότι τα σχολεία μας θα είναι πλήρως  στελεχωμένα μέχρι τέλους Ιουλίου ή το πολύ αρχές Αυγούστου άρα δεν θα παρατηρηθεί η αναστάτωση που παρατηρήθηκε  τα προηγούμενα χρόνια  τον Σεπτέμβριο”, είπε.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως είναι έτοιμοι και με το θέμα των βιβλίων, ενώ στον τομέα  των υποδομών γίνεται προσπάθεια ώστε όσα έργα εκτελούνται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο και για τα υπόλοιπα να λειτουργήσουν εργοτάξια μέσα  με ασφάλειας, σε  ένα περιβάλλον απομονωμένο από την υπόλοιπη λειτουργία των σχολείων. “Σε κάθε περίπτωση για την περίοδο θα δώσουμε ένα κατάλογο με τα έργα τα οποία θα συνεχίζονται ούτως ώστε όλοι να είναι ενήμεροι για τα έργα αυτά”, είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο Κώστας Καδής είπε ότι ευελπιστεί ότι  δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αναστάτωση εκ μέρους των εκπαιδευτικών. Σε αντίθετη περίπτωση συνέχισε, “επιδιώκουμε τον διάλογο με τις  εκπαιδευτικές οργανώσεις ώστε τα όποια προβλήματα να επιλύονται στο τραπέζι του διαλόγου. Εγείρονται ζητήματα τα οποία υπάρχουν στο  τραπέζι ως διαφορές ωστόσο πρέπει να βλέπουμε και τα περιθώρια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί και το κράτος και η κυβέρνηση και το Υπουργείο ειδικότερα”, διευκρίνισε.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου Λάρνακας ο Υπουργός Παιδείας  είπε ότι γνωρίζει το θέμα. Τα άμεσα ζητήματα, ανέφερε, “προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε με συντηρήσεις και αναβαθμίσεις που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει ομαλά η Σχολή”.

Από κει και πέρα, κατέληξε ο Κώστας Καδής, στο  Υπουργείο  έχει γίνει ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για μια νέα Τεχνική Σχολή Λάρνακας που θα αντικαταστήσει τη Σχολή Αγίου Λαζάρου η οποία τη βλέπω να υλοποιείται από την επόμενη χρονιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »