Τουρισμός

Δωρεάν δραστηριοτήτες για τους τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της πόλης από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο

Επαναρχίζει την 1η Νοεμβρίου 2017 το Πρόγραμμα Χειμερινών Εμπειριών της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου 2018.

Κατά τη διάρκεια προγεύματος εργασίας με δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Ντίνος Λευκαρίτης ανέφερε ότι «φέτος το συγκεκριμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα έλαβε πιστοποιητικό αριστείας από τη διεθνή διαδικτυακή πύλη Trip Advisor. Το πρόγραμμα υλοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά, αφορά την παραχώρηση δωρεάν δραστηριοτήτων για τους τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της Λάρνακας κατά τους μήνες Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο».

Πρόσθεσε ότι «στόχος της ενέργειας αυτής είναι ο εμπλουτισμός του χειμερινού τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας καθώς και η ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη μέσω της γνωριμίας με τον πολιτισμό και την τοπική παράδοση.

Στα πλαίσια του προγράμματος προσφέρονται στους τουρίστες ποικίλες δραστηριότητες όπως ξεναγήσεις, εκδρομές σε γραφικά χωριά της ορεινής περιοχής, γευσιγνωσία κρασιού, παρασκευή χαλουμιού, πτηνοπαρατήρηση, καλαθοπλεκτική και ετοιμασία παραδοσιακών εδεσμάτων».

Είναι πεποίθηση της ΕΤΑΠ Λάρνακας, συνέχισε ο κ. Λευκαρίτης «ότι η Περιφέρεια προσφέρεται για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και γι’ αυτό, με στοχευμένο προγραμματισμό σε ειδικές μορφές τουρισμού και σε συγκεκριμένες αγορές τουριστών που ταξιδεύουν σε μήνες χαμηλής αιχμής, εφαρμόζεται πλάνο σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς».
Αναφορικά με το πρόγραμμα αντιμετώπισης της οπτικής ρύπανσης στη Λάρνακα και τις τουριστικές περιοχές της, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ είπε πως «το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι από τα μεγαλύτερα παράπονα που λαμβάνονται από τους ξένους ταξιδιωτικούς πράκτορες και επισκέπτες. Για να επιλυθεί ριζικά το πρόβλημα, χρειάζονται τροποποιήσεις στην ισχύουσα νομοθεσία, αλλά κυρίως αποφασιστικότητα από πλευράς τοπικών αρχών να προβούν σε πάταξη αυτού του φαινομένου που σπιλώνει την εικόνα της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός».
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου η οποία θα λειτουργήσει ως πιλοτική περιοχή και πρόσθεσε πως «η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται με συνεργασία της ΕΤΑΠ Λάρνακας, του Δήμου Λάρνακας, του ΚΟΤ και του Συμβουλευτικού Οίκου Concept Cyprus.

Η υλοποίησή του προγράμματος θα αρχίσει την πρώτη εβδομάδα Νοεμβρίου 2017 και θα αφαιρεθούν όλες οι ακαλαίσθητες πινακίδες επί των κτιρίων και θα αντικατασταθούν με ομοιόμορφου τύπου σχεδιασμό, θα αποκατασταθούν οι προσόψεις των κτιρίων όπου χρειάζεται και θα γίνουν και άλλες ενέργειες αισθητικής αναβάθμισης όπως ενίσχυση του πρασίνου και προσθήκη ομοιόμορφων ομπρέλων».

Η ΕΤΑΠ, ανέφερε ο Ντίνος Λευκαρίτης «φιλοδοξεί όπως το υπό αναφορά πρόγραμμα επεκταθεί σταδιακά – σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα – και σε άλλες περιοχές. Εντός του 2018 θα προωθηθούν πιλοτικοί σχεδιασμοί για πρότυπο πινακίδων σε τουριστική περιοχή και σε παραδοσιακό χωριό της επαρχίας. Στόχος είναι να έχουμε μια Λάρνακα αναβαθμισμένη, με επικέντρωση στη διαφύλαξη του χαρακτήρα και της ταυτότητάς της».

Όσον αφορά την τοποθέτηση σε δέκα παραλίες της πόλης σταντ με οικολογικά βιοδιασπώμενα σταχτοδοχεία, που φέρει την καμπάνια της πόλης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας είπε πως στόχος της ενέργειας αυτής είναι «η μείωση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα των παραλιών της επαρχίας μας, που δεν είναι άλλο από την ύπαρξη μεγάλου αριθμού αποτσίγαρων. Σε περίοδο τριών μηνών (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος), έχουν συλλεχθεί από τις δέκα παραλίες της Λάρνακας συνολικά 84.300 αποτσίγαρα που αντιστοιχούν σε 42.15 κιλά».

Ανέφερε ακόμα ότι «η ενέργεια αυτή έχει συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες που γίνονται για αναβάθμιση της ποιότητας και της αισθητικής της άμμου της παραλίας» είπε και πρόσθεσε πως «τα οικολογικά σταχτοδοχεία θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος της τρέχουσας κολυμβητικής περιόδου και θα επανατοποθετηθούν με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν».

Σχετικά νέα

X
Translate »