Δελτία Τύπου

Διοργανώνεται και φέτος το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Λάρνακας

Ο Δήμος Λάρνακας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας συνεχίζουν για 19η χρονιά, τη διοργάνωση του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Λάρνακα με τη στήριξη, για 6οσυνεχόμενο έτος, και του Ραδιοφωνικού  Ιδρύματος Κύπρου.

Πρόκειται για σειρά εκλαϊκευμένων διαλέξεων, οι οποίες είναι ανοικτές για το κοινό και προσφέρουν την ευκαιρία στο ευρύτερο σύνολο να ενημερωθεί για διάφορα θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Είναι ένας απόλυτα επιτυχημένος θεσμός καθ’ ότι πέραν των 60 ατόμων, κατά μέσο όρο, παρακολουθούν τις 15 διαλέξεις που δίνονται κάθε χρόνο. Φέτος παρακολούθησαν τις διαλέξεις συνολικά 250 περίπου άτομα. Οι εισηγητές είναι μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου και συνεργάτες του από Πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες διαλέξεις πραγματοποιούνται από Μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ εμπλουτίζονται με τη συμμετοχή μελών ΔΕΠ ξένων Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και ειδικών από Επιστημονικά Ινστιτούτα και Οργανισμούς.

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη και τέταρτη Τρίτη του μήνα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, που στεγάζεται στο κτήριο της πρώην Οθωμανικής Τραπέζης, Πλατεία Βασιλέως Παύλου και Ζήνωνος Κιτιέως Αρ.1, στη Λάρνακα,  μεταξύ 7:15μ.μ. και 8:30μ.μ. και μεταδίδονται παγκύπρια σε απευθείας μετάδοση από το Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ (97.2)

Η διάρκεια των διαλέξεων είναι περίπου 45 λεπτά και στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση μέχρι τις 9:00 μ.μ. Το κοινό το οποίο παρακολουθεί τις διαλέξεις μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις. Ερωτήσεις μπορεί να υποβάλει και το ακροατήριο του ραδιοφώνου,  στο τηλ. 24817737.

Ο Δήμος Λάρνακας, το Γραφείο Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας συνεργάζονται για την προετοιμασία του προγράμματος και την καλύτερη προβολή του.  Σχετικές ανακοινώσεις τύπου δίνονται στα ΜΜΕ πριν και μετά από κάθε διάλεξη, με ορισμένες επιπρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο της διάλεξης, για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού.

Τα θέματα επιλέγονται βάσει αυστηρών κριτηρίων με σκοπό να καλύπτουν όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνική, οικονομική, πολιτική, θρησκευτική, ιστορική κ.α. πτυχές της Λάρνακας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και όλης της Κύπρου.

Κατά την Τελετή Λήξης κάθε χρόνου, απονέμονται ειδικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όσους παρευρεθούν σε όλες τις διαλέξεις.

Τηλ.: +357 24657745 (Δήμος Λάρνακας)

Τηλ.: +357 22894304 (Πανεπιστήμιο Κύπρου)

Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» και UCY Voice

 

Σχετικά νέα

X
Translate »