Αναπτυξιακά Έργα

Δήμος Λάρνακας: Παρουσίασε τα έργα αξίας 18εκ. που θα γίνουν στο κέντρο της πόλης

Κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Εμπορίου του ΕΒΕ Λάρνακας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου με τον Δημοτικό Μηχανικό κ. Ανδρέα Καρακατσάνη, παρουσίασαν τα έργα στο εμπορικό κέντρο, τα οποία έχουν εγκριθεί από τα διαρθρωτικά ταμεία αξίας 18 εκατ.

Ο κ. Α. Καρακατσάνης στην τοποθέτηση του, ανέφερε επίσης και για τα υπόλοιπα έργα, όπως και για ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης. Ο Αντιπρόεδρος Εμπορίου του ΕΒΕ Λάρνακας κ. Ευάγγελος Μούσκος, σε εισαγωγική του ομιλία, αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία των έργων για το εμπορικό κέντρο και για την αστική Λάρνακα γενικότερα, ενώ επεσήμανε τη σημασία να καταβληθεί μέγιστη προσπάθεια από τον Δήμο Λάρνακας τα έργα να μην επηρεάσουν την προσέλκυση του κοινού στα καταστήματα της περιοχής.

Τα έργα περιλαμβάνουν την ανέγερση νέας Δημοτικής Αγοράς, την ανάπλαση της πρώην Τ/Κ αγοράς και του Ζουχούρι, τη δημιουργία νέου Κοινοτικού Κέντρου, την αναπαλαίωση και αξιοποίηση της Λέσχης Κίτιον, τον Δημοτικό Κήπο Λάρνακας,την κατασκευή πεζοδρομίων, την επιδιόρθωση, επίστρωση δρόμων κ.α.

Τα Μέλη του Επιμελητηρίου στο διάλογο ο οποίος ακολούθησε αναφέρθηκαν στη σημασία των έργων, ενώ έντονο είναι το αίτημα στα έργα τα οποία θα πραγματοποιηθούν να καταβληθεί κάθε προσπάθεια τόσο από τον Δήμο, όσο και από τους εργολάβους για την διευκόλυνση προσέλευσης του αγοραστικού κοινού στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου, ούτως ώστε η ωφέλεια από την πραγματοποίηση των έργων να μην επισκιαστεί από σοβαρές απώλειες στον τζίρο των καταστημάτων.

Εκτός των έργων στο εμπορικό κέντρο σημαντική εξέλιξη για την αστική Λάρνακα είναι η πρόοδος της διαδικασίας για τη μετακινηση των γηπέδων αντισφαίρισης και η ανάδειξη του αρχαίου Λιμανιού του Κιτίου, οι προγραμματιζόμενες επιστρώσεις σε μεγάλο αριθμό δρόμων στην αστική Λάρνακα, η αίτηση για δημιουργία Mall, ως επίσης και η διαδικασία για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου όπως και το ενιαίο έργο Λιμανιού Μαρίνας.

Σχετικά νέα

X
Translate »