Επιχειρήσεις

Για το νέο καφέ του MicroFarm Project θα γίνει μάχη!

Αυτή τη φορά το πάθος μας για τον καφέ, μας οδήγησε στα βάθη του El Salvador!

Η νέα limited edition ποικιλία του MicroFarm Project που διαλέξαμε μετά από πολλά ταξίδια και δοκιμές καφέ ανά τον κόσμο, είναι ο El Salvador – Vista Hermosa!

Το Ελ Σαλβαδόρ

Το Ελ Σαλβαδόρ είναι η μικρότερη και περισσότερο πυκνοκατοικημένη χώρα στην Κεντρική Αμερική, με πληθυσμό περίπου 6,29 εκατομμύρια κατοίκους και πρωτεύουσα το Σαν Σαλβαδόρ.

Ο καφές καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στο Ελ Σαλβαδόρ για οικιακή χρήση στις αρχές του 19ου αιώνα και σιγά σιγά έγινε ένα από τα κύρια προϊόντα εξαγωγής και βασικό συστατικό της οικονομίας της χώρας. Πάνω από το 90% των καφέδων του Ελ Σαλβαδόρ καλλιεργούνται σε φυτείες καφέ υπό σκιά, ενώ επίσης, περίπου το 80% των δασών του Ελ Σαλβαδόρ σχετίζονται με φυτείες καφέ υπό σκιά.

Η οικογένεια Pacas

Η νέα μας ποικιλία προέρχεται απευθείας από τη φάρμα Vista Hermosa της οικογένειας Pacas, η οποία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο! Η σχέση τους με τον καφέ ξεκινά από το 1800, όταν ο Jose Rosa Pacas φύτεψε καφεόδεντρα Arabica, ποικιλίας Bourbon στο βουνό Apaneca Lamatepec. Η αγάπη της οικογένειας για τον καφέ πέρασε από τη μια γενιά στην άλλη φτάνοντας στο 1905, όταν ο Fernando Alberto Pacas Figueroa ανακάλυψε μερικά διαφορετικά καφεόδεντρα σε μια φυτεία του. Με αυτούς τους σπόρους φύτεψε νέα δέντρα, δημιουργώντας μια νέα ποικιλία καφέ που ονομάστηκε Pacas προς τιμήν του!

Σήμερα, η οικογένεια Pacas έχει έλεγχο σε όλα τα στάδια παραγωγής και επεξεργασίας του καφέ με δικούς της μύλους επεξεργασίας.

image

Η αφοσίωση και τα ιδανικά της οικογένειας Pacas, μας ενέπνευσαν και μας έκαναν να ταξιδέψουμε μέχρι το μακρινό El Salvador για να τους γνωρίσουμε και να μάθουμε πώς καλλιεργούν, διαλέγουν και παράγουν τον ωμό καφέ από τις φάρμες τους!

Ελ Σαλβαδόρ Vista Hermosa

Το αποτέλεσμα αυτής της υπέροχης γνωριμίας είναι ο νέος μας specialty coffee μέρος του MicroFarm Project της Coffee Island, ‘El Salvador Vista Hermosa’ ποικιλίας Arabica, Pacas. Το όνομά του προέρχεται από τη φάρμα Vista Hermosa όπου καλλιεργείται, ενώ η μέθοδος επεξεργασίας που χρησιμοποιείται είναι η yellow honey. Η φάρμα βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Coatepeque με μία υπέροχη θέα (Vista Hermosa=όμορφη θέα). Θεωρείται ότι είναι το καλύτερο μέρος για να καλλιεργήσει κανείς την ποικιλία Pacas και ενώ παλιά καλλιεργούνταν καφεόδεντρα ποικιλίας Bourbon, τελικά αντικαταστάθηκαν με καφεόδεντρα ποικιλίας Pacas.

image

Με μια ματιά!

Φάρμα : Vista Hermosa

Υψόμετρο :  1000- 1150μ.

Τοποθεσία : Canton Caña Brava, Coatepeque , Santa Ana

Προετοιμασία : Yellow Honey Process

Σχετικά νέα

X
Translate »