Όμορφα της Πόλης

Βραβεύτηκαν επαναλαμβανόμενοι τουρίστες της Πύλας

Δέκα ζευγάρια τουριστών που επιλέγουν κάθε χρόνο για τις διακοπές τους την περιοχή Πύλας,  τίμησε χθες 21 Σεπτεμβρίου 2017 το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας σε συνεργασία με την ΕΤΑΠ Λάρνακας. Συγκεκριμένα, ορισμένοι εκ των υπό αναφορά επαναλαμβανόμενων Άγγλων και Ιρλανδών τουριστών, έρχονται ανελλιπώς κάθε έτος, ή και δύο φορές τον χρόνο, από το 1985.

 

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Πύλας κ. Σίμος Μυτίδης δήλωσε: «Σε ένδειξη εκτίμησης της προτίμησης που επιδεικνύουν οι συγκεκριμένοι τουρίστες για την περιοχή μας όλ’ αυτά τα χρόνια, νιώσαμε την ανάγκη να τους τιμήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να θεσμοθετήσουμε αυτή την ενέργεια ώστε κάθε χρόνο να τιμούμε αυτούς που μας προτιμούν. Οι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί γιατί αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του τουρισμού μας και συνδράμουν σημαντικά στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων».

 

Αναφορικά με τα προγραμματιζόμενα έργα στην περιοχή Πύλας που αναμένεται να βελτιώσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής, ο κ. Μυτίδης ενημέρωσε ότι έχει τροχοδρομηθεί η δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου που θα συνδέει την τουριστική περιοχή με το κέντρο του χωριού και τη Βορόκληνη. Οι εργασίες θα αρχίσουν τον προσεχή Οκτώβριο και θα ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2018.  Επιπρόσθετα, έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να προχωρήσουν τα τρία σημαντικότερα έργα της περιοχής που είναι, η κατασκευή της δ’ φάσης του δρόμου Λ/κας-Δεκέλειας, η δημιουργία του παραλιακού πεζόδρομου και η ανάπλαση της πλατείας του χωριού.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της τελετής, οι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες εξέφρασαν με συγκίνηση την αγάπη τους για την περιοχή, γεγονός που το αποδεικνύουν έμπρακτα. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η ενέργεια τουρίστριας από την Ιρλανδία, η οποία θέλοντας να συνδράμει στην προσπάθεια των ανασκαφών στην τοποθεσία Κοκκινόκρεμμος της Πύλας, χορήγησε – με δική της πρωτοβουλία – το εισιτήριο φοιτητή αρχαιολογίας του Βελγικού Πανεπιστημίου που συμμετέχει στις αρχαιολογικές ανασκαφές.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Λάρνακας κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο επαναλαμβανόμενων τουριστών ανάμεσα στις παραλιακές πόλεις, σε ποσοστό που ανέρχεται στο 60%. Γι’ αυτό και η καμπάνια της ΕΤΑΠ Λάρνακας που τρέχει από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία, αντικατοπτρίζει αυτή την πρωτιά.

Σχετικά νέα

X
Translate »