Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αφού φέυγει το ΚΕΝ γιατί όχι και το στρατόπεδο Αλυκής

Μετασταθμεύουν εκτός αστικών κέντρων στρατόπεδα

Ανακατατάξεις στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονσιμού της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το Υπουργείο Άμυνας για λόγους ασφάλειας και προώθησης της ανάπτυξης μετασταθμεύει μέγαλα στρατόπεδα εκτός αστικών κέντρων, στο πλαίσιο της Β’ φάσης του σχεδίου αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού, την περίοδο 2020-2025.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ενταχθεί κατα προτεραιότητα η μεταστάθμευση του στρατοπέδου Λοχία Λαζάρου Γεωργιού στην Λάρνακα, που λειτουργεί σήμερα και το Κέντρο κατάταξης Νεοσυλλέκτων της επαρχίας, εκτός της πόλης.

Μάλιστα δίπλα από το ΚΕΝ Λάρνακας και το γήπεδο της ΑΕΚ, δρομολογείται μεγάλη εμπορική ανάπτυξη. Σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές πηγές η μεταστάθμευση του στρατοπέδου καμία σχέση δεν έχει με την ανέγερση του μεγάλου εμπορικού κέντρου.

Πηγή: Sigmalive.com

 

Να απαιτήσουμε επισήμως να μετακινηθεί και το στρατόπεδο Αλυκής 

Μια από τις πολλές αδικίες που βιώνει η πόλη μας είναι και η λειτουργία του στρατοπέδου Αλυκής το οποίο καταλαμβάνει μια μεγάλη έκταση μέσα στην πόλη με φυσική ομορφιά.

Πολλά θα μποροσύσαν να γίνουν αν δεν υπήρχε το στρατόπεδο εκεί που είναι και δεν μιλούμε για εμπορικές αναπτύξεις.  Η όλη έκταση θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα πανέμορφο πάρκο με παρατηρητήρια κτλ κάτι που η πόλη μας στερείται σε μεγάλο βαθμό.

Καλούμε το Δήμο και τους Βουλευτές Λάρνακας να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία με το Υπουργείο Άμυνας και να θέσουν σαν αίτημα τη μετακίνηση του στρατοπέδου.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »