Κοινωνία

Αστυνομία: Μην βάζετε στο διαδίκτυο πού βρίσκεστε

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για άλλη μία φορά η Αστυνομία, αυτή την περίοδο κατά την οποία οι περισσότεροι απολαμβάνουν τις διακοπές τους εκτός της οικίας τους.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεχτικό και να αποφεύγει να ενημερώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πού βρίσκεται. Κι αυτό, διότι υπάρχουν πολλοί επίδοξοι ληστές που περιμένουν πως και πως αυτές τις πληροφορίες και να ενημερωθούν για τα άδεια σπίτια.

Συγκεκριμένα, η αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει:

«Καθώς πολλοί από εσάς βρίσκεστε ήδη σε θερινές διακοπές, έστω και αν η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση, σας υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά, ότι όλοι μας θα πρέπει να λαμβάνουμε επιπρόσθετα μέτρα για προστασία της περιουσίας μας από διαρρήξεις και κλοπές.

Μην ανακοινώνετε σε κοινωνικά δίκτυα όπως Facebook, Instagram, Twitter κλπ, τις διακοπές σας. Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο πρόσωπα που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας. Επίσης μην αναρτάτε φωτογραφίες με επισήμανση της τοποθεσίας που βρίσκεστε, γιατί δεν ξέρετε ποιος παρακολουθεί ή μπορεί να το μάθει και τι μπορεί να σχεδιάζει να κάνει».

Πηγή: philenews

Σχετικά νέα

X
Translate »