Έχουμε θέμα

Ασέβεια στο διατηρητέο κτήριο “Crystal Palace”

Το διατηρητέο κτήριο βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης μας και φαίνεται ότι  επιτήδειοι  δεν σεβάστηκαν το συγκεκριμένο κτήριο και χωρίς να τους νοιάζει ζωγράφισαν γκράφιτι, στην πρόσοψη του. Όπως θα δείτε και στην πιο κάτω φωτογραφία εκτός από τα γκράφιτι στους τοίχους του διατηρητέου κτηρίου παρατηρείται και αφισοκόλληση, θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η σελίδα μας το τελευταίο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλα σημεία της πόλης που έχουν γίνει πολύ ωραία γκράφιτι όπως η οδός Καραολή και Δημητρίου, όμως αυτά  έγιναν σε τοποθεσίες όπου επιτρέπεται και όχι σε διατηρητέα κτήρια και χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη  όπως την συγκεκριμένη περίπτωση. Το γκράφιτι είναι μια μορφή τέχνης η οποία ομορφαίνει σημεία πόλεων όμως δεν πρέπει να γίνεται αυθαίρετα.

Το συγκεκριμένο κτήριο ανήκει σε έναν Ιρανό επενδυτή και υπάρχουν βλέψεις και σχέδια για αξιοποίηση του και ας ελπίσουμε ότι θα πάψει να είναι έρμαιο στις ορέξεις του καθενός.

Να υπενθυμίσουμε ότι  το συγκεκριμένο κτήριο για μεγάλη χρονική περίοδο, είχε γίνει χώρος διαμονής άστεγων αλλοδαπών όπως είχε αποκαλύψει η σελίδα μας στις αποκαλύψει στις 12/12/2018.

Επιμέλεια
Άντρη Πογιατζή
Δημοσιογράφος

 

Σχετικά νέα

X
Translate »