ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αρχίζει μελέτη σχεδιασμού αντιπλημμυρικών έργων για προστασία οικιστικών ζωνών στην Αθηένου

Αρχίζει σύντομα μελέτη σχεδιασμού αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των οικιστικών ζωνών στον Δήμο Αθηένου.  

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «την ερχόμενη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου θα υπογραφεί η Σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών με στόχο τη μελέτη σχεδιασμού αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των οικιστικών ζωνών του Δήμου Αθηένου, με τον επιτυχόντα προσφοροδότη σχετικού διαγωνισμού, την Κοινοπραξία «Πανίκος Νικολαΐδης & Άλλοι». Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται στις 37.800 ευρώ εκτός Φ.Π.Α. και η διάρκεια εκτέλεσης της Σύμβασης θα είναι δέκα μήνες».

Στόχος της Σύμβασης «είναι ο σχεδιασμός των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων πλημμύρας στην οικιστική ζώνη του Δήμου Αθηένου και η ύπαρξη οχετών στην οικιστική περιοχή για συλλογή των όμβριων υδάτων».

Η μελέτη σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «αφορά τη διαχείριση και ασφαλή όδευση των πλημμυρικών ροών που προέρχονται από τα υδατορέματα και τους κύριους οχετούς της οικιστικής περιοχής και τη διαχείριση των όμβριων υδάτων στο δευτερεύων δίκτυο όμβριων υδάτων των δρόμων. Επίσης θα μελετηθεί η πιθανότητα για συλλογή και διοχέτευση των πλημμυρικών νερών χωρίς να εισέρχονται στην οικιστική περιοχή».
Ο Δήμος Αθηένου «είναι έτοιμος να μελετήσει και να επιλύσει το πρόβλημα το οποίο υφίσταται και ταλαιπωρεί την Αθηένου εδώ και πολλά χρόνια, πάντα με γνώμονα το συμφέρον και την ευημερία των δημοτών του».

Σημειώνεται ότι «όλο το απαιτούμενο ποσό της μελέτης έχει εγκριθεί και κατατεθεί στο ταμείο του Δήμου από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Δήμαρχος Αθηένου εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη για την κάλυψη όλου του κόστους της μελέτης, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »