ΑΕΚ

Αρχίζει η β’ φάση της ΑΕΚ Αρένα με κόστος περίπου €2.500.000

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η διοίκηση της ΑΕΚ έχει συμφωνήσει με την εταιρεία Zemco προκειμένου να αρχίζουν άμεσα τα έργα για το πρώτο μέρος της δεύτερης φάσης του ΑΕΚ Αρένα. Μετά από συζητήσεις, η διοίκηση του συλλόγου έδωσε τα χέρια με την εταιρεία που είχε αναλάβει το όλο έργο της πρώτης φάσης και υπολογίζεται ότι στο πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου θα ξεκινήσει δουλειά για τη σταδιακή ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του γηπέδου.

Τα πρώτα έργα που θα γίνουν είναι το κυρίως κτίριο πίσω από τη δυτική κερκίδα, τα αποδυτήρια, οι αίθουσες των διαιτητών, της αστυνομίας, αίθουσες για το ιατρείο του γηπέδου, πάρκινγκ, εξωτερικοί χώροι, μπουτίκ κ.ά.. Το συνολικό κόστος του πρώτου μέρος της δεύτερης φάσης αναμένεται να πλησιάσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Κόστος αρκετά υψηλό, αλλά στην ΑΕΚ θέλουν το γήπεδο να αποτελεί στολίδι σε όλους τους τομείς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει για να εμπίπτει το στάδιο στα κριτήρια κατηγορίας 4 της ΟΥΕΦΑ, ώστε να φιλοξενεί και ματς για τους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν τον Μάιο και αν υπάρχει διαθέσιμο κονδύλι θα υπάρξει συνέχεια στην αναβάθμιση με το δεύτερο μέρος της δεύτερης φάσης. Τα έργα αυτά θα αφορούν μεταξύ άλλων αναβάθμιση των δημοσιογραφικών θεωρείων, αίθουσες φιλοξενίας, αίθουσα για συνεντεύξεις Τύπου. Μέχρι το τέλος της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς στόχος είναι να ολοκληρωθούν τα έργα του πρώτου μέρος της δεύτερης φάσης.

Μάλιστα, η διοίκηση Άντρου Καραπατάκη δεν θα αργήσει να ανακοινώσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με νέα έκδοση μετοχών για το γήπεδο. Ο κόσμος της ΑΕΚ είχε αγκαλιάσει την προσπάθεια που είχε γίνει με τις μετοχές του σταδίου και εκτιμάται ότι θα κάνει το ίδιο και τώρα, έτσι ώστε να μπει ρευστό στα ταμεία της εταιρείας του γηπέδου και να ολοκληρωθούν τα έργα το συντομότερο δυνατό. Ήδη η ομάδα της Λάρνακας έχει γευτεί τους καρπούς μίας ποδοσφαιρικής έδρας, η οποία αναμένεται να γίνει πολύ πιο ωραία όταν λάβουν τέλος όλες οι φάσεις του γηπέδου.

 Πηγή: goal.philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »