ΠΡΟΣΩΠΑ

Απόψεις με τον Ανδρέα Ζαχαρίου

Χθες είχα μια πολύτιμη συνάντηση με ένα σπουδαίο μέλος του Α2Ζ την Λαουρα Δόκιμη Δοκτορ Ψυχολογίας και ερευνήτρια στο κομμάτι της Παχυσαρκίας. Για καλή μου τύχη μοιράστηκα πολύτιμες πληροφορίες μαζί της γύρω απο το κομμάτι άγχος, παχυσαρκία και τις αρνητικές επδράσεις που εκδηλώνονται στο σώμα των παχύσαρκων ανθρώπων.

Έκανα μια τρομερή διαπίστωση οτι ειναι επιστημονικά αποδεδειγμένο τα άτομα που είμαι υπέρβαρα και παχύσαρκα εκκρίνουν αυτόματα ορμόνες άγχους όπως αδρεναλίνη, νορεπινεφρίνη και κορτιζόλη στο σωμα τους σε μεγαλύτερο βαθμό απο άτομα με ιδανικό βάρος. Αυτό γίνεται βιολογικά στο σώμα και όχι μόνο για ψυχολογικούς λόγους δηλαδή να νιώθει χάλια και να ειναι σε κατάθλιψη λόγο βάρους.
Με λίγα λόγια το σώμα ενός Ανθρώπου που ειναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος εκκρίνει αυτόματα ορμόνες που αναγκάζουν το σώμα να βρίσκεται σε στρεσογόνα κατασταση.

Αποτέλεσμα είναι οτι αυτή η κατάσταση αναγκάζει το άτομο να ψάχνει να καταναλώνει περισσότερο φαγητό για τον λόγο οτι το σώμα οταν καταναλώνει φαγητό παράγει ενδορφίνες, ουσίες που δημιουργούν ευφορία και ευχαρίστηση με αποτέλεσμα να μειώνουν αυτόματα το στρές στο σώμα. Άρα το άτομο τείνει σαν αντίδραση να τρώει περίσσοτερο φαγητό για να μειώνει το στρες.
Επίσης είναι γνωστό σε όλους μας την ανάγκη ενός υπέρβαρου ή παχυσαρκου ανθρώπου να θέλει να καταναλωσει περισσοτερο φαγητό να οφείλετε και σε ψυχολογικους λόγους εφόσον επικρατεί συναισθηματική έλλειψη που θέλειβνα καλυφθεί με ευχαρίστηση και απόλαυση.Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε οτι ένας τρόπος παραγωγής ορμονών ευφορίας ειναι η άσκηση με την βοηθεια σωστής υγιεινής διατροφης.

Επιπρόσθετα το άτομο θα πετύχει μείωση βάρους άρα μειώνει και την αυτόματη παραγωγή άγχους στο σώμα. Λάβε και υπόψην οτι θα ανέβει η αυτοπεποιθηση του ατόμου λόγο μείωσης βάρους με αποτέλεσμα να βοηθά στην μειωμένη δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων που έχουν ευθύνη για την έκκρισει στρεσογόνων ορμονών στο σώμα.
Άρα έχετε ακόμα ενα λόγο να αποκτήσετε και να διατηρήτε ενα ιδανικό σώμα..

 

Σχετικά νέα

X
Translate »