Αθλητικά Νέα

Απόλλων-Ερμής 4-2: Λύγισε στις καθυστερήσεις η ομάδα της Αραδίππου

Ο Απόλλωνας με δυο γκολ από Ρομπέρζ και Ζελάγια λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις, κερδίζοντας με 4-2 τον Ερμή σε ένα παιχνίδι όπου οι κυανόλευκοι δυσκολέυτηκαν αρκετά. Στο τέλος όμως κατάφεραν να ανακαάμψουν την ανατίσταση του Ερμή, με γκολ στο 93′ και στο 98′.

Ο Ερμής βρέθηκε δυο φορές μπροστά στο σκορ, αλλά η ομάδα του Αυγουστή βρήκε τις ψυχικές δυνάμεις για να πετύχει μια μεγάλη ανατροπή, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της σεζόν. Στο 33′ ο Γουίκς άνοιξε το σκορ και ο Μαρτίνες ισοφάρισε στο 44′ σε 1-1. Ο Ερμής πήρε και πάλει κεφάλι στο σκορ με τον Εμεγκάρα, όμως ο Ζελάγια ισοφάρισε και πάλι στο 71′. Ο Απόλλωνας αγχώθηκε, αλλα στο τέλος με δυο γκολ των Ρομπερζ και Ζελάγια στις καθυστερήσεις έκανε την ανατροπή σε 4-2.

Ο Ερμής είχε καλή παρουσία, όμως λύγισε στο τέλος από την μεγάλη πίεση του Απόλλωνα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Απόλλωνα στο φετινό πρωτάθλημα και του Ερμή η 3η σερί ήττα.

Άνοιξε το σκορ ο Γουίκς, απάντησε ο Μαρτίνες
Ο Απόλλωνας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έψαξε το γρήγορο γκολ, ωστόσο ο Ερμής ήταν καλά στημένος μεσοαμυντικά και δυσκόλεψε τους παίκτες του Αυγουστή. Στο 10’ ο Μαρτίνες έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως ο Σωφρονίου ήταν έτοιμος και απέκρουσε. Από κει και πέρα ο Ερμής ξεθάρρεψε και βγήκε από το καβούκι του. Μάλιστα στο 33’ βρήκε την πρώτη του ευκαιρία και άνοιξε το σκορ με τον Θίο Γουίκς να σκοράρει από πολύ κοντά μετά από σέντρα του Σαντραβέλη. Το γκολ επηρέασε τον Απόλλωνα που έψαχνε την ισοφάριση πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Μαρτίνες στο 44’ βρέθηκε μόνος στην περιοχή και με δυνατό σουτ πέτυχε το 1-1, διαμορφώνοντας το σκορ του ημιχρόνου.
Ο Απόλλωνας έδειξε διάθεση να επιτεθεί με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο Ερμής βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα στο 49ο λεπτό με πανέμορφο γκολ του Εμεγκάρα, ο οποίος έκανε το 1-2. Μετά το δεύτερο γκολ του Ερμή, ο Απόλλωνας έκανε λίγη ώρα να συνέλθει και από το 60’ και μετά, έβαλε πίεση. Στο 58’ ο Σακέτι έκανε αγκωνιά εκτός φάσης, ωστόσο ο διαιτητής δεν το είδε.
Στο 62’ ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή. Από την επαναληπτική προβολή, η μπάλα φαίνεται ότι χτυπά καθαρά στο χέρι του αμυντικού. Η πίεση του Απόλλωνα απέφερε καρπούς στο 71’, όταν ο Ζελάγια εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Σωφρονίου και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, κάνοντας το 2-2.
Ο Απόλλωνας συνέχισε να πιέζει, αγχώθηκε, ωστόσο με δυο γκολ από Ρομπέρζ και Ζελάγια στις καθυστερήσεις κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο του τρίποντο.

Απόλλων: Βάλε, Ζάντερ, Ρομπέρζ, Γιούστε, Πέδρο Σακέτι, Σκέμπρι, Μάγκλιτσα, Άλαν (80’ Ντα Σίλβα), Μαρτίνες (60’ Γιάκολις), Σαρδινέρο (Ζελάγια).
Ερμής: Σωφρονίου, Σαντραβέλης, Ιμερένκοφ, Φρίμπονγκ, Μαρτίνιουκ, Εμεγκάρα(65’ Ταραλίδης), Ζαχάρια, Χριστοφή, Γκονζάλβες, Νταμσέφσκι, Γουίκς.

 

Πρέπει να σεβόμαστε το fair play”

Ο προπονητής του Ερμή, Νίκος Παναγιώτου μίλησε για fair play λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Οι πιο σημαντικές του δηλώσεις:
“Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα. Ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε σκοπό να έχουμε βαθμολογικό κέρδος απέναντι
Όπως είδατε όλοι κύλησε τον πρώτο ημίχρονο όπως το είχαμε διαβάσει. Πετύχαμε ένα γκολ και χάσαμε ευκαιρία να κάνουμε το 2-0. Σε μια αντεπίθεση δεχθήκαμε την ισοφάριση. Ξέραμε ότι όσο περνούσε ο χρόνος θα έβαζε περισσότερη πίεση ο Απόλλωνας. Δεν έχω κανένα παράπονο από κανένα. Ξεμείναμε από τραυματισμούς και μας στοίχησαν. Χάσαμε ένα παιχνίδι που δικαιούμασταν. Όταν το 2017 γίνεται μια φάση για fair play πρέπει να την σεβόμαστε
Δεν ήταν σκληρά τα μαρκαρίσματα, αλλά εγώ έκανε αναγκαστικές αλλαγές. Τα παιδιά ήθελαν να κερδίσουν και βγήκαν κάποιοι τραυματισμοί.”

Σχετικά νέα

X
Translate »