Εκπαίδευση

Αποφασίζουν για απεργία, καταγγέλλουν απειλές και παρεμπόδιση οι εκπαιδευτικοί

Τεντώνουν το σχοινί και προετοιμάζονται για τα επόμενα τους βήματα, τα δύο στρατόπεδα που σχηματίστηκαν μετά την πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα κρίση στη δημόσια εκπαίδευση
Από τη μια οι εκπαιδευτικοί προετοιμάζονται για την αυριανή σημαντική ημέρα, που θα ζητήσουν από τη βάση τους να τους δώσει το πράσινο φως για απεργιακά μέτρα, καταγγέλλοντας παράλληλα παρεμπόδιση στη διοργάνωση Γ.Σ. και από την άλλη το Υπουργείο Παιδείας, προβληματίζεται για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και μελετά τρόπους αντιμετώπισης των μέτρων των εκπαιδευτικών.
Απειλές και φίμωση
Τα μέτρα των πρώτων ημερών που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις το Σαββατοκύριακο, τέθηκαν από χθες σε εφαρμογή και σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Προβλήματα πάντως που αναμένεται να αυξηθούν και να αναδειχθούν όταν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές.
Την ίδια ώρα η ΠΟΕΔ καταγγέλλει πως δέχεται απειλές και παρεμποδίζεται η ομαλή διοργάνωση των αυριανών Γενικών Συνελεύσεων που συγκάλεσε και στην οποία θα ζητήσει την άποψη των μελών της για τη λήψη ή μη απεργιακών μέτρων.
Αυτό καταγγέλλει σε ανάρτηση του στο Facebook, ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, Χάρης Χαραλάμπους, που μεταξύ άλλων σημειώνει πως επιχειρείται με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο η φίμωση των εκπαιδευτικών.
«Μας στερούν παράνομα όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας, μας απειλούν με άμεσο και έμμεσο τρόπο απροκάλυπτα. Προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την επαγγελματικότητά μας» γράφει ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ.
«Επιχειρούν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο να μας φιμώσουν. Κάθε μέρα η Δημοκρατία δέχεται πλήγματα. Μας παρεμποδίζουν ακόμη και να προχωρήσουμε απρόσκοπτα να διοργανώσουμε τις Γενικές Συνελεύσεις των μελών μας» συμπληρώνει.
«Οι Εκπαιδευτικοί της Κύπρου θα αντισταθούμε. Όλοι, ως ΕΝΑ Κόμμα, με τους μαθητές και τους φοιτητές, το μέλλον του τόπου μας! Φτάνει πια στην υποταγή», καταλήγει στην ανάρτηση του ο Χάρης Χαραλάμπους.
Μελετούν τα επόμενα τους βήματα
Την ίδια ώρα στην Κυβέρνηση ο προβληματισμός είναι έντονος για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και μελετώνται τρόποι όυτος ώστε αφενός η σχολική χρονιά να ξεκινήσει όσο πιο ομαλά γίνεται και αφετέρου να πειστούν οι εκπαιδευτικοί και να άρουν τα μέτρα που έλαβαν και που θεωρείται δεδομένο πως θα βραχυκυκλώσουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η εμπλοκή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που μελετά κατά πόσον τα μέτρα που έλαβαν οι εκπαιδευτικοί παραβιάζουν τα σχέδια υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και αν συνιστούν λευκή απεργία.
Για το ίδιο ζήτημα η Κυβέρνηση μελετά και το ενδεχόμενο να λάβει νομική γνωμάτευση από την Νομική Υπηρεσία για το κατά πόσον τα μέτρα των εκπαιδευτικών είναι παράνομα.Την ίδια ώρα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης και οι επιτελείς του υπουργείου του μελετούν τρόπους άρσης του αδιεξόδου ενώ δεν αποκλείεται νέα προεδρική παρέμβαση στην κρίση που δημιουργήθηκε.

 Πηγή: sigma;ove

Σχετικά νέα

X
Translate »