Εκπαίδευση

Αποδυτήριο σε δημοτικό σχολείο μετατράπηκε σε Ειδική Μονάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Eνα λυόμενο που λειτουργούσε σε σχολείο ως αποδυτήριο, μετατρέπεται σε αίθουσα διδασκαλίας για παιδιά με ειδικές ικανότητες, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία γονέων.

Η “Μονάδα” βρίσκεται στο Α’ Δημοτικό Αραδίππου και σύμφωνα με τις καταγγελίες γονέων και της Ομάδας Πρωτοβουλία Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρίες ή/και Εκπαιδευτικές Ανάγκες, τα παιδιά του εν λόγω σχολείου με ειδικές ικανότητες δεν μπαίνουν στις τάξεις με τα υπόλοιπα παιδιά αλλά τα μεταφέρουν σε Ειδικές Μονάδες όπως αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία.

“Έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν και χειρότερα”

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγκαλιά-Ελπίδα, Γιούλα Πιτσάλη εξηγεί μέσω ανάρτησής της στο facebook,

“Α Δημοτικό Αραδίππου, αυτές είναι οι ειδικές μονάδες που οι επαρχιακές επιτροπές πετάνε τα παιδιά μας! Τους προκαλώ να βάλουν τα δικά τους παιδιά εκεί.

Στην ανάρτησή της η κ. Γιούλα Πιτσάλη, αναφέρει επίσης πως στο συγκεκριμένο σχολείο θέλουν να δημιουργήσουν Ειδική Μονάδα και έχουν μόνο τρία παιδιά.

“αλλά για να δημιουργηθεί η μονάδα θέλουν 4 παιδιά ,έτσι λοιπόν στέλνουν παιδί με ΔΕΠΥ , χωρίς την συγκατάθεση των γονέων του εκεί. Η συνδετική Λειτουργός , πρότεινε στην οικογένεια η οποία έκανε μάχες να βγάλει το παιδί από την Ειδική μονάδα πέρσι , να αιτηθεί περισσότερες ώρες στήριξης είχε 2 φορές την εβδομάδα από την επαρχιακή επιτροπή.

Εντούτοις όπως καταγγέλλει η κ. Πιτσάλη, η Επαρχιακή Επιτροπή δεν έδωσε περισσότερες ώρες στήριξης στο παιδί αλλά αποφάσισε φέτος να στείλει τον μαθητή στην Μονάδα.

“Η οικογένεια φυσικά και αρνείται ( και καλά κάνει ).Τους είπαν ότι θα ανοίξουν παράθυρο και θα βάλουν και aircondition !  Αίσχος ! Κανένας δάσκαλος δεν πρέπει να δέχεται να εργάζεται σε τέτοιες συνθήκες. Έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχουν και χειρότερα … Η σιωπή των εκπαιδευτικών τους καθιστά συνένοχους”, προσθέτει η κ. Πιτσάλη!

Η εικόνα της Μονάδας σήμερα

Η καταγγελία έφτασε στον Υπουργό

Επιστολή προς τον Υπουργό Κώστα Χαμπιαούρη απέστειλε χθες η Ομάδα Πρωτοβουλία Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρίες ή/και Εκπαιδευτικές Ανάγκες.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό παιδιών με ειδικές ικανότητες από το γενικό εκπαιδευτικό σύστημα, τη μη δημιουργία συστήματος ενιαίας εκπαίδευσης και τη μη παροχή εύλογων προσαρμογών για την ίση πρόσβαση και συμμετοχή τους στο γενικό σχολείο.

H επιστολή θίγει και άλλα θέματα, στα οποία ζητούν παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας.

Ακολουθεί η ανάρτηση της Προέδρου του Συνδέσμου Αγκαλιά-Ελπίδα, Γιούλα Πιτσάλη

 

 

“Κανένας μαθητής δεν είναι υποδεέστερος”

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε από το στούντιο του Alpha πως το θέμα “τον προβληματίζει” και διαβεβαίωσε πως θα εξεταστεί.

“Όσον αφορά την φοίτηση παιδιών στις ειδικές μονάδες τις αποφάσεις τις λαμβάνουν οι Επαρχιακές Επιτροπές Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης και μέχρι τώρα προέδρευαν οι Πρόεδροι της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Από την 1η Σεπτεμβρίου ανέλαβαν οι Επαρχιακοί της Μέσης Εκπαίδευσης. Το να λένε ότι έπιασαν ένα παιδί από κανονική τάξη για να γίνουν τέσσερις και να γίνει μονάδα αυτό δεν μπορώ να το πιστέψω”, είπε ο Κώστας Χαμπιαούρης.

Δήλωσε επίσης πως η Μονάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει και με τρεις μαθητές. Ξεκαθάρισε ότι προεδρεύει ο Επαρχιακός αλλά συμμετέχουν μέλη όπως κλινικοί ψυχολόγοι, γραφείο ευημερίας, συνδετικούς λειτουργούς και επιθεωρητές.

“Αν θεωρήσουμε ότι όλοι αυτοί μελέτησαν τον φάκελο ενός παιδιού και πήραν λανθασμένη απόφαση απλά και μόνο για να γίνουν 4 τα παιδιά, να μου επιτρέψετε να πω ότι είναι λίγο παρατραβηγμένο αλλά το θέμα  θα το εξετάσω”.

Κανένας μαθητής δεν είναι υποδεέστερος τόνισε και υπενθύμισε πως έχουν εγκριθεί 60 επιπλέον θέσεις βοηθών συνοδών.

Σχετικά νέα

X
Translate »