Ανόρθωση

Απεβίωσε στα 70 του χρόνια ο Αντώνης Καρράς: Πρώην βουλευτής Αμμοχώστου και στέλεχος ΔΗΣΥ

Απεβίωσε χθες ο πρώην βουλευτής και στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού, δικηγόρος Αντώνης Καρράς.

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή το μεσημέρι ο Αντώνης Καρράς πρώην βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αμμοχώστου μέχρι και το 2006.

Ο Αντώνης Καρράς, γεννήθηκε το 1947 στο Παραλίμνι και μετά την θητεία του στην Εθνική Φρουρά, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Αθηνών.

Υπήρξε διακεκριμένος δικηγόρος, επάγγελμα το οποίο ασκούσε μέχρι και σήμερα. Κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, υπηρετούσε ως έφεδρος αξιωματικός στο 336 Τάγμα Επιστρατεύσεως υπό τον ταγματάρχη Δημήτρη Αλευρομάγειρο, με σημαντική συμβολή στις μάχες για προάσπιση της Λευκωσίας ενάντια στην προέλαση των τουρκικών δυνάμεων εισβολής. Για τη δράση του προτάθηκε για το Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων.

Ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΔΗΣΥ και διετέλεσε και αντιδήμαρχος Αμμοχώστου. Εισήλθε στη Βουλή το 1993 ως πρώτος επιλαχών μετά τη νίκη του Γλαύκου Κληρίδη στις προεδρικές εκλογές και την υπουργοποίηση της Κλαίρης Αγγελίδου.

Ανέπτυξε πλούσια κοινοβουλευτική δράση και διετέλεσε πρόεδρος κοινοβουλευτικών επιτροπών. Επανεξελέγη στη θέση του βουλευτή στις εκλογές του 1996 και 2001. Την περίοδο 2004-2006 διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Καταλείπει σύζυγό, μια κόρη και ένα γιο.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη η ώρα 14:30 στον Άγιο Δημήτριο, στο Παραλίμνι. Στην κηδεία θα παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ομάδας και θα καταθέσει στεφάνι.

Πηγή: Ant1wo

Σχετικά νέα

X
Translate »