Αθλητικά Νέα

Ανόρθωση: Στήνει απροσπέλαστο τείχος!

Μια καλή ομάδα χτίζεται από την άμυνα, λέει ένα σοφό ποδοσφαιρικό ρητό, και πάνω σε αυτήν τη λογική, στην Ανόρθωση κινήθηκαν στο μετεγγραφικό παζάρι, θέλοντας να τοποθετήσουν γερά θεμέλια στα μετόπισθεν.
Από την πρώτη στιγμή, Ανδρέας Παντελή και Ρόνι Λέβι έβαλαν στόχο να στελεχώσουν την αμυντική γραμμή της ομάδας με έμπειρους και ικανούς ποδοσφαιριστές, που θα ελαχιστοποιούσαν το ρίσκο, και εκ πρώτης όψεως το έχουν καταφέρει.
Παίκτες όπως οι Πράνιτς, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο και Μπανταλόφσκι, αν μη τι άλλο προσφέρουν σιγουριά στα μετόπισθεν και δείχνουν ικανοί να στήσουν ένα απροσπέλαστο τείχος για τους αντίπαλους επιθετικούς.
Εάν σε αυτούς υπολογίσουμε και τον Αριέλ Χαρούς, κάτω από τα δοκάρια, τον Ισραηλινό τερματοφύλακα που αποτέλεσε τον διακαή πόθο του Ρόνι Λέβι, τότε εύκολα μπορεί ν’ αντιληφθεί κανείς την ικανοποίηση που μπορεί να νιώθει ο τεχνικός της «Κυρίας», για τη στελέχωση της αμυντικής γραμμής της ομάδας του.
ΑΡΙΕΛ ΧΑΡΟΥΣ
Αρχίζοντας από τον άσο, όπως προαναφέραμε, ο Χαρούς αποτέλεσε εξ αρχής τον διακαή πόθο του Ρόνι Λέβι, με τον Ισραηλινό τεχνικό να δείχνει αρκετή υπομονή και επιμονή. Η συμφωνία μαζί του πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να πει το πολυπόθητο «ναι» και να πάρει τον δρόμο προς την Κύπρο και το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Τελικά, ο Λέβι είδε τον συμπατριώτη του να ντύνεται στα «κυανόλευκα» και έδωσε τα γάντια σε έναν τερματοφύλακα που τον γνωρίζει πολύ καλά, έχοντας προϋπηρεσία σε Μπεϊτάρ Ιερούσαλημ (2007-2014), Μακάμπι Νατάγια (2014-15) και Χάποελ Τελ Αβίβ (2015-17).
ΓΚΟΡΤΟΝ ΣΙΝΤΕΝΦΕΛΝΤ
Είναι γεγονός ότι από την αρχή ο Ανδρέας Παντελή έψαχνε το «μπαμ» στο μετεγγραφικό παζάρι. Και το κατάφερε φέρνοντας στην ομάδα τον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο 32χρονος διεθνής Κροάτης κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε σε ΠΑΟΚ και ΠΑΟ, ενώ στο παρελθόν φόρεσε τις φανέλες της τουρκικής Μπεσίκτας, των γερμανικών Ντούισμπουργκ και Αϊντράχτ Φρανκφούρτης, της Στουρμ Γκρατζ, της ρωσικής Δυναμό Μόσχας, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η αγωνιστική του αξία είναι δεδομένη και αυτό που όλοι αναμένουν στην ομάδα είναι να ξεδιπλώσει τις αρετές του και να γίνει ο ηγέτης της, βοηθώντας παράλληλα και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.
ΝΤΑΓΚΛΑΣ ΦΕΡΕΪΡΑ
Δίπλα στον Σίντενφελντ, στο κέντρο της άμυνας, αποκτήθηκε και θα αγωνίζεται άλλος ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής. Πρόκειται για τον 30χρονο Βραζιλιάνο Ντάγκλας Φερέιρα (Ντουγκλάο). Ο θηριώδης (1.93) κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του από τη βραζιλιάνικη Κοριτίμπα, για να αγωνιστεί στη συνέχεια στην Ιντερνασιονάλ, στη γαλλική Ναντ, στην Καβάλα, στην Μπράγκα, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνιζόταν στο τούρκικο πρωτάθλημα.
ΙΒΑΝ ΜΠΑΝΤΑΛΟΦΣΚΙ
Ο Ιβάν Μπανταλόφσκι είναι ο εκλεκτός του Ρόνι Λέβι για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Βούλγαρος ακραίος αμυντικός με προϋπηρεσία σε Παρτίζαν, Λέουβεν, ΤΣΚΑ, Λοκομοτίβ Σόφιας, Λίτεξ Λόβετς και Φέγενορντ, μπορεί να δώσει αρκετές λύσεις και στο πρόσωπό του ποντάρει πολλά ο Ισραηλινός τεχνικός.
ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΡΑΝΙΤΣ
Όσον αφορά το αριστερό άκρο, η διοίκηση επεφύλασσε νέα μεγάλη έκπληξη στον κόσμο της ομάδας, αφού έφερε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» τον 35χρονο Κροάτη, πρώην διεθνή, Ντάνιελ Πράνιτς με σπουδαία καριέρα σε Μπάγερν Μονάχου (2009-12), όπου έπαιξε 55 παιχνίδια και Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2012-13). Μάλιστα, ο Πράνιτς υπήρξε συμπαίκτης με τον Σίντενφελντ την περίοδο που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό (2013-16).
ΟΙ ΕΞΤΡΑ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Πέραν των τεσσάρων προαναφερθέντων, ο Ρόνι Λέβι έχει και άλλες επιλογές όπου μπορεί να στηρίξει τα πλάνα του στο αμυντικό κομμάτι. Όπως για παράδειγμα ο νεαρός Παναγιώτης Αρτυματάς, που αποκτήθηκε φέτος, και ο Ισραηλινός τεχνικός έδειξε να τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Ο Αρτυματάς θεωρείται σίγουρο ότι θα κάνει δύσκολη τη ζωή του κ. Λέβι και θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις με τον Ντουγκλάο τη θέση στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Σίντενφελντ. Λύσεις μπορούν να προσφέρουν στο κέντρο της άμυνας και οι Βίκτορ και Σιβού, όπως έγινε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου. Επιπλέον, στο αριστερό άκρο της άμυνας, λύσεις μπορεί να δώσει και ο νεαρός Κώστας Πηλέας, ο οποίος στα φιλικά παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Σχετικά νέα

X
Translate »